456209
456209
456209
456209
456209

Velika šteta na Hvaru: Minirali stijenu, ona pala na vikendicu

Saniranje stijene iznad južnog ulaza u tunel na Hvaru pošlo je po krivu kada je dio minirane stijene pao na vikendicu.

 
 
 
 
Ilsutracija (Foto: Nino Strmotic/PIXSELL)
Ilsutracija (Foto: Nino Strmotic/PIXSELL)

Stanovnici Podstine bili su nemalo iznenađeni kada su vidjeli da je cesta u njihovom mjestu blokirana golemim komadima stijena. Ovaj odron dogodio se prilikom saniranja stijene iznad tunela Podstine - Mola Garška, piše Total Croatia News.

Prema lokalnom stanovništvu čini se kako nema informacija oko toga tko je uspio promijeniti oznaku parcele iz negrađevinskog u građevinsko zemljište. Također, nije bilo uobičajenih pravnih upozorenja oko toga tko je vlasnik, tko glavni izvođač radova itd. Odjednom je u četvrtak bez objašnjenja bila zatvorena cesta koja vodi prema tunelu.

Pojedini stanovnici bili su usmeno obaviješteni da napuste kuće prije početka miniranja, no nitko nije dobio nikakvu službenu obavijest.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije posao su obavljali radnici tvrtke iz Varaždina koji su na pripremi miniranja radili nekoliko dana, prethodno su obišli obližnje kuće, koristili uređaje koji mjere podrhtavanje tla, ali kada su s pedesetak mina trebali stijenu, koja je navodno veličine 1800 četvornih metara, spustiti prema zamišljenom planu, sve je krenulo naopako.

Kamene gromade kotrljajući se nizbrdicom oštetile su vikendicu Linde Pagon koja živi u Švicarskoj. Rino Budrović, gradonačelnik Hvara rekao je da je za obavljanje radova bila pribavljena sva potrebna dokumentacija te da su se oni odvijali sukladno ugovoru između njih i investitora. Koliko je njemu poznato, postoji i osiguranje za slučaj nezgode, pa će sva šteta biti što prije otklonjena odnosno nadoknađena.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić potvrdila je zaprimanje prijave, nakon čega su izašli na mjesto događaja, te utvrdili stanje na prometnici i oštećenja vikendice. U ovom incidentu nema ozlijeđenih.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se