Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija protiv narkomiljea

Zaplijenjena roba vrijedna 5,6 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv 12 osumnjičenika privedenih u sklopu akcije 'Šetač'.

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv 13 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja i dvojice državljana Srbije zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv 12 osumnjičenika.

Osnovano se sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik, zajedno s još četiri osobe iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, od studenoga 2012. godine do 12. travnja 2013., na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, u zajedničko djelovanje povezali više osoba s točno određenim ulogama i zaduženjima radi kontinuirane nabave i krijumčarenja većih količina kokaina, heroina, marihuane i amfetamina iz Albanije preko Crne Gore i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Ostali osumnjičenici su, sukladno prethodnom dogovoru, bili zaduženi za preuzimanje i prijevoz droge iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te njezinu daljnju prodaju na području Hrvatske. Prilikom uhićenja osumnjičenika pronađeno je i oduzeto 17,5 kilograma marihuane i 523 grama heroina.

Osim navedenog, veća količina droge koja je trebala biti prokrijumčarena u Hrvatsku radi daljnje prodaje, pronađena je i oduzeta u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

U akciji je ukupno uhićeno više od 50 osoba, od kojih je 15 iz Hrvatske, a najviše ih je s područja Dubrovnika, zatima Zagreba i Splita. Osim za organizaciju i preprodaju droga sve ih se sumnjiči i za trgovinu oružjem. Procjena zaplijenjene robe iznosi 5,6 milijunakuna (milijun i pol konvertibilnih maraka).

Predstavnici hrvatskoga Ravnateljstva policije, USKOK-a i MUP-a Republike Srpske (BiH) će poslijepodne u Zagrebu na zajedničkoj konferenciji za novinare otkriti pojedinosti najveće zajedničke akcije u regiji protiv krijumčarenja opojnih droga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene