Obavijesti Video Pretražite Navigacija
filmski zaplet priče

Oglasila se Fina o službenici koja tijekom smjene surfa po portalima, Strukarov odvjetnik tužit će agenciju: ''To je sramota! Naravno da ne pljačkam Fine...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PR stručnjak Vedran Strukar fotografirao je u Fini službenicu koja tijekom radnog vremena surfa po portalima. Priča je dobila nevjerojatan zaplet, odnosno više njih.

''Fina u Vukovarskoj, jutros u 9:58. U poslovnici gužva; od četiri šaltera za istu stvar rade samo dva. Neki smor gnjavi ženu već 20 minuta na prvom šalteru, ljudi negoduju jer na šalteru pored za istu stvar žena ne prima stranke. Radi nešto, kaže, važno! Vrag je u detalju... Evo što tako važno radi... Surfa ona po portalu", napisao je Strukar, koji je objavio i fotografiju gospođe na svom profilu na Facebooku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Predložen istražni zatvor Novi detalji USKOK-ove akcije: Pokrenuta istragu protiv zaposlenica Fine i Porezne uprave Plaće po zanimanjima - 4 Tužna realnost Koja su najisplativija zanimanja u Hrvatskoj? "Super je, super uvjeti, poslodavci i ekipa, posao je zanimljiv"

Tu tek počinje zaplet. Strukar je napisao da ga je samo pola sata nakon što je objavio status s fiksnog broja zvala gospođa koja se predstavila kao gospođa s fotografije. ''Kaže da sam prekršio zakon jer sam je fotografirao u Fini iako je to strogo zabranjeno i da mogu kazneno odgovarati. Da mogu završiti u zatvoru zbog toga. Traži da maknem fotografiju. Kaže kako sam je jako uzrujao. Pitam odakle je dobila moj broj, ne odgovara. Kaže kako ju je zvao i oprao predsjednik Uprave (?!?) i da sam joj napravio velike probleme u životu i da će mi se loša karma vratiti jer je ona udovica i majka četvero djece", napisao je.

Objava uklonjena s Facebooka

Strukar je objavio i broj telefona s kojeg je stigao poziv. Kaže da joj je rekao da je neprimjereno da čita portale za vrijeme radnog vremena, a da je ona nakon toga prekinula poziv. Ubrzo nakon toga objava je nestala s Facebooka.

''Današnji status koji sam objavio o 'doživljajima' iz Fine poprimio je sasvim novu dimenziju. Umjesto da isprave svoj propust, i poprave radnu etiku nekih svojih zaposlenika, Fina me prijavila Facebooku za kršenje pravila korištenja i ugasili su mi objavu. Odmah sam se žalio čim sam otvorio tu obavijest i prilažem screenshootove. Čekam odgovor Facebooka na svoju žalbu i osporavanje te prijave. Ako mi sad ugase profil, znate zašto. Nevjerojatno!!!'' napisao je.

Namjerava tužiti Finu

Strukaru je uklonjena objava jer je gospođi objavom fotografije povrijedio ugled i dostojanstvo. Strukar je za DNEVNIK.hr rekao da je sve to što se dogodilo sramota. Još čeka odgovor od Facebooka na podnesenu žalbu. Istodobno, njegov odvjetnik namjerava tužiti Finu. Strukar je uvjeren da je došlo do teškog kršenja GDPR-a. ''Službenica je došla do mojeg broja iz predmeta koji sam predao u Finu'', rekao nam je Strukar.

Odgovor Fine

''Klijent koji je javno objavio svoju verziju događaja čekao je ispred šaltera kao drugi klijent na redu. Dok je čekao, klijent je glasno negodovao zbog toga što, po njegovome mišljenju, nije bio otvoren dovoljan broj šaltera. Tada mu je prišao jedan od zaposlenika Fine kako bi mu pomogao te ga je uputio na popunjavanje potrebnog obrasca dok čeka red. Klijent se nakon toga udaljio do drugog šaltera gdje nije bilo klijenata kako bi popunio obrazac. Tada je (unatoč jasno istaknutoj zabrani fotografiranja) fotografirao zaposlenicu koja radi na potpuno drugim poslovima te zbog osjetljivosti štićenih podataka nije ovlaštena pristupati sustavu i podacima za vrstu usluge koju je klijent tražio. Fotografiranje u Fininim poslovnicama zabranjeno je zbog sigurnosti i klijenata i naših zaposlenika jer smo, nažalost, u povijesti Fine bili suočeni i s oružanim napadima sa smrtnim posljedicama'', odgovorili su iz Fine na naš upit.

Unatoč svemu, smatraju neprimjerenim da zaposlenici za vrijeme radnog vremena posjećuju internetske stranice koje nisu vezane za posao. ''Zato je u Fini već duže vrijeme zaposlenicima onemogućen pristup većini internetskog zabavnog sadržaja poput društvenih mreža, igara, video streamova i slično. Isto tako, smatramo da je zaposlenica Fine pogriješila što je samoinicijativno nazvala klijenta zbog navedenog slučaja, zbog čega je zaposlenici izrečena opomena'', poručili su i ispričali se klijentu zbog tog propusta.

Na kraju pozivaju klijente da većinu Fininih usluga mogu obaviti preko interneta.

''Dakle, problem je u meni''

 

Fina mi blokirala post, kaze Facebook, zbog povrede ugleda i dostojanstva ženske osobe slikane s ledja koja u radno...

Posted by Vedran Strukar on Thursday, 17 September 2020

 

''Dakle, problem je u meni, potencijalnom 'oružanom pljačkašu Fine' što sam snimio nerad, umjesto u korporativnoj nekulturi i ponižavanju mušterija na šalteru. Dajte se odlučite što je problem. Naravno da ne pljačkam Fine, samo sam kao i svaki novinar reagirao na eklatantni nerad i bahatluk na otvorenom šalteru...!!!'', napisao je Strukar.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene