Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velikim pljeskom dočekan u Rijeci

Nick Vujičić oduševio Hrvate: Kada vam Bog ne da čudo, vi možete biti čudo za nekog drugog!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć je Nick Vujičić nastupio pred prepunom dvoranom Doma sportova u Zagrebu, a oduševio je i riječku publiku ali i sve one koji su ga pratili UŽIVO putem Dnevnik.hr-a!!

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu"

Čim je došao na pozornicu Nick je šalom nasmijao publiku. 'Da vas sve zagrlim, ruke bi mi otpale', našalio se Nick. 'Prema Guinnesovoj knjizi rekorda ja sam čovjek koji je zagrlio najviše ljudi', dodao je.

Iako tijekom motivacijskih govora priča engleskim jezikom, prisutnima se obratio i na hrvatskom. Ispričao je kako je naš jezik naučio od bake i djeda te je rekao: ' Volim vas!'

'Ljudi se mogu držati za ruke, ali ne i za srce. Ne trebaju vam ruke da biste se držali za srca', savjetovao je ovaj motivacijski govornik.

'Kada vam Bog ne da čudo, vi možete biti čudo za nekog drugog', poručio je Nick.

U Provjerenom, u četvrtak navečer, imat ćete priliku upoznati ljude koji su odgojili čovjeka koji motivira cijeli svijet - Nickove roditelje. Gospođa Duška, Nickova majka, prvi je put dala intervju nekome izvan Australije, upravo Provjerenom!

Pojasnio je kako je prije nekoliko godina upoznao jednog dječaka koji nije imao ruke i noge kao i on. 'Nikada nisam upoznao nikoga poput sebe. I shvatio sam da kada sam bio mali, volio bi da sam vidio nekoga kao što sam ja. Tada bih znao da nisam sam. Znam da sam ja sada to čudo za tog dječaka', kazao je Nick.

>> 'Ne samo da hodam, nego skačem, plivam, igram golf!'

'Nikada nemojte odustati od Boga, jer Bog nikada neće odustati od vas, vaše obitelji, od Hrvatske. Bog voli Hrvatsku, voli svaku naciju', rekao je Nick.

'Treba biti zahvalan. Teško je. Očevima, ne čekajte da vam se sin zaposli prije nego mu kažete da ste ponosni na njega, da ga volite, da vjerujte u njega. Tinejdžeri, svaki roditelj čini pogreške. Učite od njihovih grešaka kako biste znali što ne činiti sa svojom djecom... ', zaključio je Nick te poručio da će se vratiti u Hrvatsku.

Motivacijske govore održava diljem svijeta

Nick je rođen bez ruku i nogu i svojim motivacijskim govorima ljudima diljem svijeta poručuje kako je moguće naučiti nositi se s tim i živjeti normalnim životom. 28-godišnje čudo od čovjeka, kako ga mnogi nazivaju, sinoć je održao nastup pred zagrebačkom publikom i oduševio je.

Iako danas, kamo god ide, unosi promjenu u živote ljudi, nije mu uvijek bilo lako, posebice u razdoblju djetinjstva kada se suočavao s depresijama. 'Nisam mislio da ću se ikada vjenčati. A ako se i vjenčam, nikada neću moći držati ruku svoje žene. Kako izliječiti slomljeno srce? Imao sam prijatelje i roditelje koji su me uvijek grlili, ali zagrljaj nije mogao mnogo pomoći. Čak sam pokušao s deset godina počiniti samoubojstvo, utopiti se u kadi jer sam htio prekinuti svoju bol', ispričao je Vujčić.

>> 'Čovjek koji pomiče granice': Veliki motivator stiže u Zagreb!

Kako su prolazile godine Nick je naučio kako se nositi sa svojim invaliditetom te je snagom volje naučio raditi neke svakodnevne stvari kao što je pranje zubi, tipkanje na računalu i javljanje na telefon i slično. On sad, pliva, igra golf, vozi skateboard., završio je dva fakulteta. Shvatio je kako svojim primjerom može pomoći i drugima, stoga je s 19 godina počeo održavati motivacijske seminare koji su mnogima promijenili živote i naučili ih kako se nositi s teškoćama koje su ih zadesile u životu. Nick je danas pun života, entuzijazma i nade koju želi podijeliti s drugima.

Vaše fotografije i dojmove s njegovog nastupa šaljite nam na moj.report@novatv.hr!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene