Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinčićeva prvosvibanjska poruka

''Već dvije godine svjedočimo nestabilnosti. Pozivam građane da to više ne podupiru''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Političari su danas u Maksimiru poručili što misle o trenutačnoj krizi Vlade.

''Ovi koji su sada vladajući nisu nikada ni trebali biti vladajući. Zemlji nikada, pa ni sada nisu donijeli ništa dobro. Najbolje da što prije odu. Most je upropastio već drugu Vladu, ili HDZ, u svakom slučaju ta kombinacija. Mi smo zemlja koja treba stabilnost, vlast koja će doći i vladati četiri godine. A ovdje mi se čini da se zakoni donose od danas do sutra da bi izvodili ovakve predstave. Ovi se trebaju maknuti i onda će nam biti bolje'', rekao je Orsat Miljenić iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 1 potpisan sporazum Kada počinje rušenje i izgradnja novog stadiona i tko će to platiti? Detalje otkriva državni tajnik ministarstva sporta Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu

''Trebalo bi se dogoditi da odu Petrov i Marić. Prvo bi trebalo ići na Marića, a onda na Petrova, možda čak u istom danu. Već dvije godine svjedočimo nestabilnosti, ne rješavaju se problemi, nego se Vlada bavi samo sobom. Pozivam ih da više podupiru takve stranke i takvu politiku'', rekao je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida

''Poručuju građanima da nisu shvatili svoju odgovornost. Kad preuzmete vlast imate odgovornost za upravljanje zemljom, donošenje zakona i odgovornost za cijelu situaciju'', rekla je Anka Mrak Taritaš iz HNS-a te smatra da je za očekivati nove izbore. ''Bojim se da ćemo na jesen imati nove parlamentarne izbore što će zapravo iscrpiti cijelu zemlju'', kaže Mrak Taritaš.

Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku je rekao da ga nije zvao nitko iz HDZ-a. ''Bilo bi vrlo neobično da se netko upušta u tako nešto, a da nije pripremio teren'', komentirao je Lovrinović Plenkovićeo razrješenje Mostovaca, ali hoće li HDZ imati njegovu podršku to ćemo, kaže vidjeti u srijedu.

U obranu premijera Plenkovića stao je HDZ-ovac Drago Prgomet. ''Vlada i premijer vode jasnu politiku stabilnosti i političke i gospodarske. Sve njegove odluke bile su na tom tragu. Politička stabilnost će se sačuvati, bez obzira kako se odvija proces u Saboru'', rekao je Prgomet..
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene