Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Legalna' droga

S tržišta se povlače soli za kupanje i osvježivači zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Siniša Varga najavio je u petak da će uskoro biti dovršeno utvrđivanje udjela sintetičkih droga u pojedinim proizvodima opće potrošnje, nakon čega će se proizvodi s opojnim kemikalijama povući s tržišta.

Riječ je o solima za kupanje i osvježivačima zraka koje tinejdžeri koriste za drogiranje, a prodaju se u specijaliziranim trgovinama u slobodnoj prodaji. Nedavno je nakon konzumacije jednog takvog preparata u Zagrebu na ulici umro 15-godišnji dječak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dok je bio ravnatelj USKOK pokrenuo istragu protiv Siniše Varge: Sumnjaju da je naručivao nepotrebne studije i namještao javne natječaje u HZZO-u Slika nije dostupna Zbog kaznenog postupka Jednoglasno i bez rasprave: Saborsko povjerenstvo na zahtjev DORH-a Siniši Vargi skinulo imunitet

Varga je rekao novinarima da carina i sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja utvrđuju o kojim se proizvodima radi, a treba biti vrlo pažljiv u točnom utvrđivanju kemikalija kako bi se izbjegle sudske reperkusije.

Vezano za rad povjerenstva za analizu i preporuku primjene kanabinoida u liječenju, odbacio je mogućnost da se prije jeseni pacijentima s medicinskim indikacijama omogući dostupnost medicinskih pripravaka od kanabinoida.

Na najave iz Ministarstva financija o novim rezovima u zdravstvu Vraga je rekao kako sva ministarstva kontinuirano rade "rekalkulacije", a Ministarstvo zdravlja će poštivati sve odluke donese na razini Vlade.

Ministar je u petak u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" sudjelovao na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen projekt izgradnje nove zgrade dnevne bolnice, radiologije i intenzivnog liječenja, kao i prikaz ovogodišnje sezone gripe i upale pluća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene