Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negira sukob s Pankretićem

Uzelac: Ja to smatram sasvim normalnom komunikacijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac komentirao je nedavni verbalni sukob s Božidarom Pankretićem, potpredsjednikom Vlade i ministarom regionalnog razvoja.

Slobodan Uzelac kaže da nije bilo sukoba s Božidrom Pankretićem već da mu je on samo prigovorio. 'Ja to smatram sasvim normalnom komunikacijom', tvrdi Uzelac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi SDSS-ov potpredsjednik Slobodan Uzelac o Miloševićevom odlasku u Knin: "Nisam bio budala, tamo bih bio meta" Ivan Jarnjak, Ljubica Lalić, Đurđa Adlešić i Božidar Pankretić Lica iz prošlosti Što hrvatski politički veterani misle o aktualnoj situaciji u politici: "Glavna je stvar u Saboru raditi paradu, kokošinjac. Stvarno je ponekad slično kokošinjcu"

'Nisam ga ničim napao, diskutirao sam kako sam mislio da treba i to što sam tamo rekao, nemam tome što dodati ni oduzeti', kazao je Uzelac na današnjoj konferenciji za novinare u Vladi na kojoj je govorio o svome radu u Vladi u protekle četiri godine.

Dodao je kako nikakvih problema u suradnji s potpredsjendikom Vlade Pankretićem nije imao. 'Odnosi i komunikacija s ljudima je dio moje struke i nemam nikakvih problema u komunikaciji. Ja govorim o poslu i u raspravi koja je bila otvorena ocijenio sam što je bilo na dnevnom redu i postavio pitanje krajnje pristojno', dodao je.

Upitan za komentar jučerašnje Pankretićeve izjave kao on ne može i neće ispunjavati Uzelčeve zahtjeve ako se 'temelje na nekom dogovoru Pupovca i Sanadera', Uzelac je odgovorio kako ne zna o čemu Pankretić govori. 'Nemam pojma o čemu govori. Znam za dokumente koje imamo, znam za vladin program koji je nastao na temelju koalicijskih razgovara i vladin program je ono što me zanima', odgovorio je Uzelac.

'Nije bilo govora o dogovorima'

Ponovio je da na jučerašnjoj sjednici Vlade nije govorio ni o kakvim dogovorima 'bilo koga s bilo kime' već o Vladinom programu. 'Kako nisam vidio elemente toga tamo, tražio sam pojašnjenje i tu ne vidim ništa sporno. A nikakvi me dogovori ne zanimaju, niti bih na toj razini htio funkcionirati', naglasio je.

Upitan kako komentira to što je premijerka Jadranka Kosor na neki način branila šovinistički istup stranačkog kolege Josipa Đakića u Osijeku na skupu stranke, Uzelac je odgovorio kako misli da je djelovanje premijerke "bilo drukčije od njenog mišljenja i osjećaja" te dodao da je to pitanje za premijerku.

'Ne znam što bi jedan premijer trebao osjećati osim nelagode kad netko iz njenog kruga izvali to što je čula', ocijenio je i ponovio kako smatra da je premijerki Kosor bilo neugodno.

'Ja sam to nazvao filofašizmom, pa sam dobio upit kakve to veze ima s punjenim paprikama. Razumijete na koje dvije razine razgovaramo. To 'filo' ne znači nikakvo punjenje nego nešto drugo', istaknuo je.pitan je li ga uvrijedilo to što se predsjednica Vlade nije ispričala odgovorio je kako on u vladi nije zbog toga da se vrijeđa već da radi kao njen potpredsjednik.

Nisam prešao preko toga, naglasio je, ali i dodao kako nikada zbog vlastite uvrijeđenosti ne bi ušao ili izašao iz vlade. 'Ne funkcioniram na razini uvrijeđenosti već radim neki posao. Unatoč svemu tome i retorici koja je, ponavljam, bila apsolutno neprihvatljiva i ispod razine dostojanstva bilo koga, postoje puno vrednije stvari zbog kojih treba djelovati u vladi i dalje', naglasio je Uzelac i dodao kako ne zna tko bi, da je vladu i napustio, u njoj o takvim postupcima dalje govorio.

'Jer, ja ne razumijem da u vladi trebaju djelovati samo istomišljenici, pogotovo koalicijskoj', rekao je.Kao jedan od primjera zbog kojih je nužno bilo ostati u vladi i djelovati, izdvojio je elektrifikaciju pojedinih naselja u Hrvatskoj, a koja i danas nemaju struju. 'Pa kad bi samo to bio razlog da ostanem u vladi bio bi dovoljan. Mislim da je to važnije od izjave nesretnika koji ne zna što znači 'filo'', zaključio je. (Mi. Dr./K.T./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene