Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moli se i u zatvoru

Misa u Remetincu bez najpoznatijih 'stanovnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Molilo se jučer u zatvoru u Remetincu.

Uz predstavnike zatvorske Uprave, u sportskoj je dvorani služena svečana uskrsna misa. Od 1.000 zatvorenika, došlo ih je 80. Pod budnim okom stražara, 80-tak zatvorenika prekriženih ruku. U svečanijem izdanju nego uobičajeno, stanarima Remetinca jučer ujutro je na uskrsnom slavlju pjevao i svirao zbor Sveti Anđeli iz Savskog gaja. Tijekom svete mise, u kutu dvorane, zatvorenici su svoje grijehe podijelili sa svećenikom, a po izlasku su dobili i novi broj Glasa koncila. Poznata lica koja su posljednjih mjeseci punila Remetinec, zaobišla su božji blagoslov. 'Uskrs je novi početak, novi život. Ja želim vama svima da vi uskrsnete, a najveći uskrs je sloboda. Sloboda je najprije u duši, u srcu, možemo sto puta biti zatvoreni i okovani, a opet biti slobodni', rekao je Ivan Topolnjak, župnik.

Pročitajte i ovo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića Slika nije dostupna PRISUSTVOVALI I POLITIČARI Kardinal Bozanić održao misu: "Budućnost ne pripada nasilju, to je duboki smisao Uskrsa"

>> 'Bog se nije pomirio sa svijetom iz kojega je nada prognana'

Mise se u Remetincu održavaju svake prve i treće nedjelje u mjesecu. Zatvorski župnik Ivan Topolnjak s njima je već 14 godina. 'Idem veseo u zatvor, jer mislim da je najpotrebnije ići u zatvor. I idem svima vama veselo, da čujete Božju riječ i da znate da vas Bog nije otpisao', rekao je Topolanjak. Stanari Remetinca Uskrs su proslavili bez posebnih programa. Iako nisu farbali jaja, jelovnik je bio prilagođen narodnim običajima. Tako im se na tanjuriću moglo naći pečenje, šunka, kuhana jaja, ali i desert. 'Ove godine su i po julijanskom kalendaru vjernici slavili Uskrs pa se onda to pretpostavljam bilo malo i svečanije, a završilo je ovom svečanom svetom misom koja je bila', kaže Ivana Ćusak, načelnica upravnog odjela u Remetincu. Već po standardnom običaju za blagdane, zatvorenici su proteklih dana smjeli sat vremena duže gledati televiziju. A jučer su od 8 do 12 primali posjete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene