Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć kućnom budžetu

Uskoro počinju prve isplate povrata poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako će ove godine imati osjetno manje znamenki od prethodnih godina, prve isplate povrata poreza u travnju razveselit će brojne stanovnike.

'Prve isplate poreza ove će godine uslijediti oko 20. travnja', potvrđeno je iz Ministarstva financija te naglašeno da se trenutno provode završni testni obračuni godišnjih prijava poreza na dohodak za 2010. Porezna uprava ove je godine zaprimila oko milijun poreznih prijava, a u Ministarstvu financija predviđaju da će ove godine isplatiti oko 1,7 milijardi kuna poreza. I prošlih su godina prvi povrati poreza sjedali na račune građana sredinom travnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija nacionalna naknada Dobra vijest za starije osobe! Provjerite kada bi vam trebao sjesti novac na račun Slika nije dostupna MUP i Ministarstvo upozorili Ne otvarajte e-mail o povratu poreza!

>> Većina opet čekala 5 do 12 za poreznu prijavu

>> Nova pravila za povrat poreza

Brojne porezne olakšice država je ove godine ukinula, a najveći iznos moguće isplate od 12 tisuća kuna je prepolovljen. Porezne olakšice vrijedile su za prvih šest mjeseci, odnosno do 30. lipnja. Što u ovoj godini potrošimo na zdravstvene usluge, stambene potrebe ili osiguranja, neće biti vraćeno kroz porezne olakšice.
Država će tako ove godine na povratu poreza uštedjeti oko milijardu kuna.

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene