U Podvelebitskom kanalu poduzetnike je i tijekom ove godine usporavala nemogućnost šireg plasmana. 'Ostalo nam je viška 30 tona. To sve zahvaljujući lošoj potražnji i maloj cijeni, odnosno, premalom tržištu na našim hrvatskim prostorima. Tako da me izuzetno veseli mogućnost izvoza', kaže Ivan Bušljeta, upravitelj poljoprivredne zadruge.
>> Volite li jesti dagnje? Evo što morate znati!
Glavni preduvjet za izvoz je stroga kontrola jer školjkaši pripadaju među vrlo osjetljive životinje. Zato zahtjevna Europa traži jamstvo da hrvatski proizvod neće prouzročiti zarazu.
Majstori kuhinje su, pak, sigurni da su domaći plodovi mora uistinu zaslužili mjesto u stranim restoranima.
Prvi korak je napravljen s hrvatskim delicijama na europskim tanjurima.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
-
donosi Provjereno
"Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka
-
iz minute u minutu
Hoće li oporba uspjeti skupiti većinu u Saboru? Pojavio se novi plan u kojem ključnu ulogu ima Ivan Penava
-
Paprena cijena
"Za 9 kilometara naplatio mi je čak 105 eura": Pogledajte nevjerojatno objašnjenje taksista