Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje izvoz

Uskoro će se i hrvatske školjke naći na europskim stolovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dagnje, prnjavice, kamenice među kupcima su najtraženije vrste školjaka. S hrvatskih ribarnica odsada će moći i put Europske Unije. To bi moglo značiti i veću potražnju, a time i više uzgajališta.

U Podvelebitskom kanalu poduzetnike je i tijekom ove godine usporavala nemogućnost šireg plasmana. 'Ostalo nam je viška 30 tona. To sve zahvaljujući lošoj potražnji i maloj cijeni, odnosno, premalom tržištu na našim hrvatskim prostorima. Tako da me izuzetno veseli mogućnost izvoza', kaže Ivan Bušljeta, upravitelj poljoprivredne zadruge.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

>> Volite li jesti dagnje? Evo što morate znati!

Glavni preduvjet za izvoz je stroga kontrola jer školjkaši pripadaju među vrlo osjetljive životinje. Zato zahtjevna Europa traži jamstvo da hrvatski proizvod neće prouzročiti zarazu.

Majstori kuhinje su, pak, sigurni da su domaći plodovi mora uistinu zaslužili mjesto u stranim restoranima.

Prvi korak je napravljen s hrvatskim delicijama na europskim tanjurima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene