Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produljenje pritvora

Županica Lovrić Merzel ostaje iza rešetaka još dva mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je na početku istrage predložio više od stotinu svjedoka i naknadno još desetak, a nakon tri mjeseca neispitanih je ostalo 30-ak svjedoka, kaže odvjetnik Živković.

SDP-ovoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel, koju se sumnjiči za korupciju, produljen je pritvor za još dva mjeseca dok je Uskok, po neslužbenim podacima, protiv nje proširio istragu.

Pročitajte i ovo Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti Dino Goleš NIJE JEDINA Što čeka Marinu Lovrić Merzel u Remetincu? Pogledajte na što sve ima pravo i kojeg bi poznatog osuđenika mogla ondje sresti

Lovrić Merzel, koja je zatvorena početkom travnja, zagrebački Županijski sud produljio je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, rekao je njezin odvjetnik Berislav Živković. Najavio je da će se vjerojatno ponovno žaliti Ustavnom sudu jer njegova branjenica smatra da ju se prisiljava kako bi u zamjenu za slobodu podnijela ostavku na dužnost županice.

Uskok je na početku istrage predložio više od stotinu svjedoka i naknadno još desetak, a nakon tri mjeseca neispitanih je ostalo 30-ak svjedoka, kaže Živković.

Zatvorena županica Marina Lovrić Merzel ranije se žalila Ustavnom sudu, nakon što joj je krajem travnja Županijski sud za dva mjeseca produljio istražni zatvor.

No, Ustavni sud nedavno je odbio njezinu tužbu, utvrdivši da joj produljenjem istražnog zatvora zbog utjecaja na svjedoke nisu povrijeđena prava. U odnosu na odluku kojom joj je pritvor produljen zbog opasnosti od ponavljanja djela obnašanjem dužnosti, Ustavni sud je zaključio da takvu opasnost treba rješavati tako da ju se otkloni, a da se pritom ne pribjegava oduzimanju slobode, ako to nije potrebno.


Ustavni sud odbio ustavnu tužbu Marine Lovrić Merzel

Ustavni sud tada je naveo da propust nadležnih sudskih tijela ne utječe na osobnu pravnu situaciju podnositeljice jer njezino lišenje slobode i dalje osnovano opstoji zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Lovrić Merzel odbacuje optužbe da je županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna. Osim plaćanja savjetnika, na što je potrošeno oko šest milijuna kuna, tereti ju se da je zgradu Hitne pomoći preplatila za četiri milijuna kuna, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak i na taj način županiju oštetila za još 200.000 kuna.

Uskok je, po neslužbenim informacijama, proširio istragu protiv Lovrić Merzel zbog navodnog sklapanja fiktivnih ugovora s vijećnicima Županijske skupštine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene