Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONTROLA GRADSKE UPRAVE

USKOK provjerava sporne projekte u Makarskoj, oglasio se HDZ: "Mi si ne uzimamo za pravo određivati tko treba biti uhapšen"

Makarska; ilustracija - 1
Makarska; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
USKOK provjerava sporne projekte u Makarskoj. Gradonačelnik poručuje da se sve radi na temelju anonimnih prijava lokalnih HDZ-ovaca. HDZ se o svemu očitovao na društvenim mrežama.

Makarski gradonačelnik Zoran Paunović (SDP) potvrdio je da policijski istražitelji po nalogu USKOK-a izuzimaju dokumentaciju iz gradske uprave.

Provjeravaju projekte WTA turnira, nadstrešnice na tržnici, reorganizacije gradske uprave i popločavanja javnih površina.

Paunović tvrdi da to traje već više od godinu dana, a mahom se, uvjeren je, sve radi na temelju anonimnih prijava što ih podnose lokalni HDZ-ovci.

"HDZ nas anonimno prijavi, USKOK to provjerava, a onda HDZ to objavljuje na svojim društvenim mrežama. Ne bojimo se ničega jer otkad smo preuzeli vlast, sve radimo po zakonu", kazao je za N1 Paunović.

Prema njegovim riječima, WTA turnir u Makarskoj organizira se po pravilima. Financiranje je odobrilo Gradsko vijeće te je sklopljen ugovor koji će se realizirati u iduće tri godine.

"Sumnjiči nas se da nismo potpisali ugovor za turnir, a sve je uredno potpisano", objašnjava Paunović.

"Zasad se samo provjerava dokumentacija, a ja pozivam sve zaposlenike koji imaju informacije o nečasnim radnjama da to prijave", zaključuje.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović PRIOPĆENJE IZ UREDA PREDSJEDNIKA Milanović odgovorio pravobraniteljici: "Biti gej nije ni uvreda ni problem, osim ako si dio licemjerne političke družine"

HDZ se na najnoviju akciju USKOK-a osvrnuo na objavi na društvenim mrežama. Između ostaloga, na Facebooku su napisali: 

"Mi si ne uzimamo za pravo određivati tko treba biti uhapšen, a tko oslobođen. Ne generaliziramo. Korupcija ima svoje ime i prezime. Nema nedodirljivih. DORH jednako istražuje sve, od vrha do dna, više ne radi po nalogu izvršne vlasti kao u SDP-ovu mandatu. Pritom poštujemo presumpciju nevinosti i neovisnost pravosudnih tijela - koja treba pustiti da bez političkih pritisaka rade svoj posao. Posao za koji su ta tijela nadležna u pravnoj državi - premda bi u revolucionarnoj oporbi htjeli i hapsiti, i isljeđivati, i tužiti, i presuđivati. Osim, naravno, ako se radi o njima samima", navodi se u objavi. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene