Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Afera Agram

Uskok podnio novu žalbu na Bandićevo puštanje iz istražnog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok se u srijedu žalio na posljednju odluku suca istrage kojom je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pušten da se brani sa slobode u istrazi afere Agram, a izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda o tome će ponovno odlučivati najvjerojatnije u četvrtak.

Žalbu na tu odluku još je u petak najavila Uskokova tužiteljica Ksenija Krizman nakon što je sudac istrage Zdenko Posavec odbio zahtjev tužiteljstva uz zaključak da nema opasnosti da bi Bandić na slobodi ponovio kazneno djelo i utjecao na svjedoke.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Slika nije dostupna Porez na donacije Uskok se žalio na obustavu postupka protiv Milana Bandića

No, Uskok je, kako se doznaje, Županijskom sudu prigovorio i što je sudac Posavec prošlog tjedna odlučivao samo o jednom od dva Uskokova zahtjeva da se Bandiću ponovno odredi istražni zatvor te da mu se "oduzme" jamstvo od 15 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tvrdi da je na taj način sudac istrage povrijedio odredbe kaznenog postupka te da je trebao razmatrati i donijeti rješenje i o drugom zahtjevu čak i nakon što je on proglašen suprotnim odluci Ustavnog suda koji je odlučio da Bandić mora biti pušten na slobodu.

Bandićev zahtjev o popisu svjedoka s kojima ne smije komunicirati sud će dati na očitovanje Uskoku

Na sudu se doznaje i da Uskok još nije odgovorio na zahtjev Bandićeve obrane da im dostavi popis svjedoka s kojima gradonačelnik ne smije komunicirati u nastavku istrage, a među kojima su i neki članovi Gradske uprave i Holdinga koji bi s Bandićem trebali kontaktirati po opisu svog radnog mjesta.

U iščekivanju Uskokova odgovora pravni stručnjaci ističu da su Bandićevi odvjetnici taj problem mogli riješiti i uvidom u Uskočki spis kao i da su, smatraju li da državno odvjetništvo odugovlači ispitivanje svjedoka pa time i istragu, požurivanje slučaja najprije trebali tražiti od Državnog odvjetništva pa tek onda od suda.

Neslužbeno se doznaje da Bandić, upravo zbog svjedoka s kojima ne smije komunicirati, ni nakon što je primio odluku suda kojom mu se omogućava obnašanje dužnosti nije došao u Gradsku upravu, a njegova opunomoćena zamjenica Vesna Kusin izjavila je u srijedu da "gradonačelnika Milana Bandića očekuje na poslu svaki dan".

Zabrana komuniciranja odnosi se na svjedoke koji još nisu ispitani u istrazi pa je u posljednjem zahtjevu koji su Bandićevi odvjetnici podnijeli sucu Posavcu, a on proslijedio Uskoku, navodno zatraženo da bi sudac istrage, kojega zakon opisuje kao 'kontrolora' državnoodvjetničke istrage, od Uskoka trebao tražiti da ubrza ispitivanje svjedoka i za njihova 'saslušanja' odredi kraće tremine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene