Obavijesti Video Pretražite Navigacija
89 prevarenih

Optužnica protiv 22 osobe: Lagali da rade u policiji, od žrtava izmuzli više od milijun eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Žrtvama prijevare govorili su da je potrebno zbog sumnje da kod sebe ili na računu u banci imaju krivotvorene novčanice da policijski službenik provjeri novac i izda im potvrdu s kojom krivotvoreni novac mogu u FINI zamijeniti za pravi.

USKOK je podignuo optužnicu protiv 22 okrivljenika zbog zločinačkog udruženja i prijevara na štetu starijih osoba. 

Od rujna do 23. studenoga 2022. u Zagrebu prvookrivljeni je povezao ostale sudionike prijevare koji su se starijim osobama predstavljali kao policijski službenici koji vode istragu protiv djelatnika banke zbog stavljanja u opticaj krivotvorenih novčanica. Žrtvama prijevare govorili su da je potrebno zbog sumnje da kod sebe ili na računu u banci imaju krivotvorene novčanice da policijski službenik provjeri novac i izda im potvrdu s kojom krivotvoreni novac mogu u FINI zamijeniti za pravi. Ujedno su im neistinito predočavali da osiguravaju zlatni nakit koji posjeduju.

Pročitajte i ovo Poplava u Zadru Strašno nevrijeme poharalo Zadar VIDEO U samo sat vremena palo kiše koliko inače padne u mjesec dana. Dijelovi grada potopljeni, automobili pod vodom...

Pročitajte i ovo Ilustracija promjena vremena Snježna bomba približava se Europi, DHMZ upalio meteoalarme za Hrvatsku

Na taj način okrivljenici su na štetu 89 starijih osoba pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 1.045.005,64 eura.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv 15 okrivljenika. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene