444079
444079
444079
444079
444079

OPTUŽNICA PROTIV DOLAČKOG 'Otuđio i za sebe zadržao oko milijun kuna'

  • , 21.07.2016., 12:29
  • Autor:
  • komentara

Pred Županijskim sudom u Zagrebu USKOK je podigao optužnicu protiv Željka Dolačkog, bivšeg voditelja Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke.

 
 
 
 
Željko Dolački, arhiva (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Željko Dolački, arhiva (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Kako se navodi na službenim stranicama USKOK-a, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu USKOK je podigao optužnicu protiv 'hrvatskog državljanina Ž. D. (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti'.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016., kao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke, koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000,00 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana.

Radi prikrivanja navedenog okrivljenik je 3. travnja 2016. inscenirao provalnu krađu u prostoriju PU zagrebačke u kojoj su novac i zlato bili pohranjeni. Na opisani je način okrivljenik pribavio nepripadnu imovinsku korist od ukupno 639.300,00 kuna, 286.060 eura, 100 švicarskih franaka, 300 yuana i 2,04 kilograma zlata.

U optužnici je predloženo da se, sukladno odredbama Zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem, okrivljeniku oduzme protupravno stečena imovinska korist.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se