Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik: 'Nema dokaza'

SUD ODLUČIO Željku Dolačkom određen istražni pritvor, prihvaćena 33 svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu ujutro bivši načelnik odjela organiziranog kriminaliteta u PUZ-u, Željko Dolački doveden je pred suca istrage Županijskog suda u zagrebu koji je odlučio osumnjičenom odrediti mjesec dana istražnog pritvora.

Sud je Željku Dolačkom odredio mjesec dana istražnog pritvora zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke. Od predloženih 49 svjedoka, sud je prihvatio njih 33.

Odvjetnik smatrao da nema dokaza

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja"

Njegov odvjetnik Veljko Miljević, prije dolaska na sud, kazao je kako je nakon pročitane optužnice protiv klijenta uvjeren da 'nemaju dokaza, ni svjedoka protiv njega'. Bio je uvjeren kako mu neće biti određen istražni zatvor jer nema na temelju čega. I dalje tvrdi kako je njegov branjenik nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

Podsjetimo, nakon što je prije 19 dana izvedena pljačka sefa iz ureda, sada suspendiranog, načelnika službe organiziranog kriminala, policijska je istraga dovela do nevjerojatnog obrata - glavni osumnjičeni postao je sam načelnik Željko Dolački.

U petak je cijeli dan proveo na ispitivanju u policiji, a u večernjim je satima USKOK pokrenuo istragu. Tereti ga se za zlouporabu položaja i ovlasti i nakon gotovo mjesec dana ravnateljstvo policije izdalo je priopćenje u kojem kažu da sumnjaju kako je Dolački iskoristio svoj položaj, jer su mu kao šefu policije i dužnosniku bili dostupni oduzeti predmeti od strane kriminalaca, i potom lažno prikazao slučaj provale u svoj ured, a te predmete zadržao za sebe.

Nakon pretrage nedavno smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta u potpunosti je porekao optužbe da je iz sefa u svom policijskom uredu ukrao zlato i novac oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja.

Pretražena je njegova obiteljska kuća u Vukovini nedaleko Velike Gorice, ali nije službeno poznato je li pronađeno išta od ukradenog. Isto tako pretraženo je još pet kuća u kojima žive njegovi roditelji i rodbina, no ni u tim pretragama navodno nije ništa nađeno.

Sumnja se da Željko Dolački stoji iza organizirane pljačke policije u kojoj je ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene