Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmah pokrenuti koraci

Upravitelj riječkog KBC-a Štimac: Nakon kontrole HZZO-a smanjuje se stopa bolovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanacijski upravitelj KBC Rijeka Davor Štimac izjavio je za Hinu da su se visoke stope bolovanja u tom KBC-u počele smanjivati nakon kontrola dugotrajnih bolovanja koje provodi HZZO.

Štimac je rekao da je nova Uprava KBC-a, koja je preuzela upravljanje krajem siječnja već u veljači utvrdila da je stopa bolovanja vrlo visoka pa su odmah pokrenuti koraci u suradnji s HZZO. Kontrolori HZZO provjeravaju dugotrajna bolovanja zaposlenika HZZO- a prvi rezultati se već vide, naveo je, ističući da je bolovanja u ožujku i travnju u KBC-u manje nego prije pokretanja tih mjera.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Prema podacima KBC Rijeka, u prva četiri mjeseca ove godine prosječna je stopa bolovanja bila 20 posto. U siječnju je od ukupno 3461 zaposlenika na bolovanju bilo njih 672, u veljači 853 a u ožujku 654 te travnju 543 zaposlenika. Polovica od tih bolovanja su dulja od 42 dana a rekordno dugo bolovanje jedne zaposlenice traje čak 23 godine.

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske i sindikalna povjerenica u KBC Rijeka Radmila Belobrajić Čahut je na prijepodnevnoj konferenciji za novinare govoreći o visokoj stopi bolovanja rekla da je do toga došlo, jer ne postoje radničke kontrole kao nekad, koje bi mogle kontrolirati jesu li ljudi na bolovanjima u svojim domovima, te što rade tijekom bolovanja. Ocijenila je da su za neopravdana bolovanja odgovorni liječnici koji su ih odobrili, te da bi oni među njima koji djeluju kao koncesionari, a za koje se utvrdi da su tako nešto učinili, trebali izgubiti koncesiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene