Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaklada Ana Rukavina

Pomozite malenoj Dori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija je organizirana kako bi se pomoglo i malenoj Dori Perčin te drugim oboljelima od leukemiju kako u Hrvatskoj tako i izvan nje.

Potaknuta tužnom pričom o djevojčici Dori Perčin kojoj je nedavno potvrđena dijagnoza akutne mijelomonocitne leukemije, Zaklada Ana Rukavina odlučila je organizirati akciju upisa u Registar u Pakracu, 02. listopada, od 10 do 12 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ova se akcija organizira na inicijativu Palijativnog tima "LiPa" i gđe. Ljerke Pavković, a svi koji se odazovu akciji pomažu Dori da pronađe srodnog darivatelja koštane srži te povećavaju šanse za život oboljelima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina Veliki humanitarni koncert 'Želim život'

42 građana Paga doprinijelo spašavanju ljudskih života

U Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, a nadasve dobrim ljudima, hrvatski Registar danas broji više od 45.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Hrvatski Registar dio je svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide), a darivatelji iz hrvatskog Registra dali su šansu za život 25 oboljelih u Hrvatskoj i 17 u inozemstvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene