Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upaljen meteoalarm

Stiže nevrijeme: Izdano upozorenje za gotovo cijelu zemlju, pripremite se na kišu i jak vjetar

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Gotovo čitava zemlja je pod meteoalarmom. Stiže jače pogoršanje vremena, s kišom, grmljavinom i laganim padom temperature.

Kiša i pljuskovi s grmljavinom najavljeni su u četvrtak u gotovo cijeloj zemlji, a u zapadnim područjima mogu biti i izraženiji. Na dijelu Jadrana potreban je oprez zbog prolazno jakih udara bure do 85 km na sat.

Izdano je upozorenje zbog vremenskih neprilika i mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno je potrebno pripaziti u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni, upozorava DHMZ.

Ilustracija Meteoalarm Foto: DHMZ

Pročitajte i ovo Besplatni senzor za dijabetes tipa 2 - 5 Važna stvar Dobra vijest za osobe s dijabetesom: "Ovime se rješavaju i neke nepravde"

Upozorenje i na moru. Očekuju se potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene