Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel policije

Uoči dočeka Nove godine: Policija upozorava na dodatni oprez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je najbučnija noć u godini, a mnogi će je slaviti uz korištenje pirotehničkih sredstava.

Iz Policije pozivaju na dodatan oprez pri uporabi 2. i 3. razreda pirotehnike s obzirom na to da njihovim korištenjem može doći i do težih ozljeda. Roditeljima se preporučuje pojačan nadzor nad djecom. Ove dvije kategorije moći se se koristiti još samo sutra, nakon čega slijedi zabrana prodaje i uporabe.

Pročitajte i ovo Pirotehnička sredstva ususret Nove godine Pirotehnika se prodaje naveliko, a može dovesti do kobnih posljedica: Provjerite tko što smije koristiti i kolike su kazne Ilustracija ovo morate znati Korištenje pirotehnike: Pažljivo proučite datume ako ne želite zaraditi kaznu

>> Apel policije: Budite uzor, poučite djecu, nemojte ih dovoditi u opasnost!

'Ne preporučujemo paliti vatromete, petarde 2. razreda ako je u stanu, ako su mali balkoni, to se mora ispaljivati vani', kazala je Sandra Barić, ovlaštena prodavačića pirotehnike. 'Uporaba tih sredstava nije dozvoljena na prostoru gdje je okupljen veći broj ljudi i na otvorenim prostoreima i za ovaj prekršaj Zakon o eksplozivnim tvarima predviđa novčane kazne za fizičke osobe od tisuću do pet tisuća kuna', kazao je Eliš Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene