Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UO HFP-a prihvatio smjenu direktora Mungosa i odobrio pozajmicu za plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju prihvatio je na popodnevnoj sjednici zahtjev radnika Mungosa da se s dužnosti smijeni direktor te tvrtke za razminiranje Dubravko Milković te je odobrio pozajmicu u iznosu od 5 milijuna kuna kako bi se radnicima isplatile plaće za svibanj ove godine.

No, smjenom direktora Mungos ostaje bez odgovorne osobe koja može s HFP-om potpisati ugovor o pozajmici te raspolagati sredstvima s računa tvrtke, što je prema riječima predsjednika HFP-a Vedrana Duvnjaka bio i jedan od razloga zašto Milković nije ranije smijenjen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik HFP-a svjedočio o slučaju Maestro Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Ispitan USKOK-ov tajni agent

Duvnjak je dodao da Fond intenzivno traži novog čelnog čovjeka Mungosa, ali ga ne mogu pronaći s obzirom na situaciju u tvrtci, kao i da pirotehničari ne prihvaćaju da na to mjesto dođe osoba iz Hrvatskog centra za razminiranje ili netko od bivših djelatnika Mungosa.

Ujedno, kako Fondu nije omogućen uvid u poslovne knjige tvrtke, a time nije moguće utvrditi niti točan iznos potraživanja radnika, pa niti točan iznos pozajmice koji će zapravo biti isplaćen.

Predstavnik sindikata u UO HFP-a, predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević je stoga predložio da Fond na mjesto vršitelja dužnosti direktora Mungosa imenuje nekog od zaposlenika HFP-a i tako što prije omogući isplata plaća.

No, istaknuo je i kako je upravo sindikat predložio Milkovića, koji vlasniku, odnosno državi, danima ne omogućava uvid u poslovne knjige, pa čak niti kontakt te da sindikat "ovog puta sigurno neće sudjelovati u kadroviranju".

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec pritom je podsjetio da je on osobno unazad tri godine pregovarao s Mungosima i tri puta mijenjao direktora na prijedlog zaposlenika, a onda ih se na njihov zahtjev i smjenjivalo. To ukazuje da u tom društvu "očito postoji neki dublji problem", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene