Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor predala 4. ratu duga, više od 826 milijuna

Umirovljenici poručuju: Mi smo taj novac zaradili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu početka povrata četvrte rate punog iznosa obeštećenja umirovljenicima, predsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila je poštanske uplatnice umirovljenicima.

Učinila je to u Domu za odrasle, starije i nemoćne osobe Maksimir, rekavši kako se isplaćuje više od 826 milijuna kuna za više od 140.000 umirovljenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija javlja HZMO Dobra vijest za dio umirovljenika! Ubrzo na račune sjeda i do 160 eura Ilustracija novac za dio građana Dobra vijest za dio umirovljenika: Stiže im jednokratno novčano primanje od 60 do 160 eura

To je velik novac osiguran u gospodarski iznimno teškoj godini, rekla je Kosor podsjećajući da je do sada umirovljenicima isplaćeno oko 7,5 milijardi kuna obeštećenja. Još 830 milijuna kuna bit će isplaćeno iduće godine, a isto toliko i 2012., dok će posao isplate duga biti dovršen 2013. isplatom preostalih 112 milijuna kuna, poručila je Kosor.

>> Umirovljenici žele ispraviti nepravdu II. stupa

Svečanosti su među ostalima nazočili i predstavnici Stranke umirovljenika i Matice umirovljenika Hrvatske koji su, kako je podsjetila Kosor, zajedno s predstavnicima Vlade nedavno potpisali sporazum o osnivanju vijeća umirovljenika. To će biti, kako je rekla, savjetodavno tijelo za koje očekuje da će raditi na promišljanju umirovljeničke politike u budućnosti.

'Mi smo taj novac zaradili'

Predstavnici umirovljenika zahvalili su se premijerki zamolivši je da, iako je gospodarska situacija teška, vodi računa o njima, a članovi folklorne i plesne skupine organizirali su prigodni kulturno-umjetnički program.

No HSU iz Osijeka poručuje premijerki da povrat duga umirovljenicima nije milostinja HDZ-a ni bilo koje vlasti, nego pravo ljudi koji su taj novac zaradili.

Komentirajući isplatu četvrte rate odštete umirovljenicima Potpredsjednica Hrvatske stranke umirovljenika Marija Ilić rekla je kako se 'obeštećenje sigurno nikada ne bi isplatilo' da na tome nije inzistirao HSU, a predsjednik osječko-baranjske Županijske organizacije HSU-a Ivica Kozina prozvao je konkurentsku Stranku umirovljenika (SU) da podupire nepravedne vladine mjere iako je, kako drži, po članstvu i radu za umirovljenička prava, posve marginalna. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene