Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umirovljenici velikog srca

"Mislila sam da se šali!": Ovi umirovljenici donirali su ogromne iznose, neki od njih sve i ponovili

Aktualno Galerija Umirovljenici dobra srca - 4 Umirovljenici dobra srca - 4 Foto: DNEVNIK.hr Umirovljenici dobra srca - 3 Umirovljenici dobra srca - 3 Foto: DNEVNIK.hr Umirovljenici dobra srca - 2 Umirovljenici dobra srca - 2 Foto: DNEVNIK.hr Umirovljenici dobra srca - 1 Umirovljenici dobra srca - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Marisa Sciolis Škrapić Galerija 1/7 >>
Oni su bolja Hrvatska! Prošle su godine donirali nevjerojatne iznose za javnu namjenu i stipendije učenika, a ove su godine sve to još jednom ponovili.

Prije godinu i pol Dnevnik NOVE TV u emisiji Bolja Hrvatska ispričao priču o umirovljenicima koji su donirali nevjerojatne iznose, a sada su ih ponovo posjetili da vide kako se njihov novac utrošio. No, i ovoga puta umirovljenici su oduševili - novim donacijama.

Marisa Sciolis Škrapić umirovljena je liječnica. Gradu Rovinju donirala je 4 milijuna kuna koje je zaradio njezin sin inženjer Dino Škrapić koji je, nažalost, 2010. preminuo. Novac koji je donirala utrošen je na izgradnju Centra za mlade. Ukupna vrijednost projekta je više od 1,3 milijuna eura i njezin novac bio je od velike pomoći.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Božićna poruka Pljušte reakcije na prozivku predsjednika: "To samo pokazuje koliki je njihov strah"

"Drugih nemam, možda da imam druge djece ne bih to napravila, ali nemam nikoga", objasnila je gospođa Marisa zašto je svoj novac donirala za mlade.

Još jedna velikodušna donacija stigla je ambulanti u Lupoglavu kojoj je Milan Grozić prošle godine kupio aparat za ultrazvuk. Ove godine donirao je još 101 tisuću kuna, odnosno oko 13,5 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Polovni tramvaj iz Njemačke Grafiter riskirao život FOTO A taman su ga sredili: Išaran novi Tomaševićev tramvaj, snimke otkrile sumnjivca

"Odlučio sam! Krajem prošle godine snimio sam svoju financijsku situaciju i zaključio da mogu još donirati stotinjak tisuća ovoj ambulanti jer to je moja općina", rekao je Grozić.

Marisa Sciolis Škrapić Milan Grozić, umirovljenik Foto: DNEVNIK.hr

"Mislila sam da se šali, doslovce jesam! - A kada ono ... - A kad ono idemo opet u razmatranje što ćemo napraviti", ispričala je Marina Lovrinić, glavna sestra i voditeljica ispostave Pazin.

Tim su novcem kupili holter za 24-satno mjerenje krvnog tlaka, spirometar i uređaj za otkrivanje periferne arterijske bolesti. Da se ne čeka dugo, Milan se izravno obratio dobavljačima i još uspio ispregovarati nižu cijenu. Ukupno je istarskim domovima donirao oko 40 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Proizvod se povlači, a trgovac vam za njega ne želi vratiti novac bez računa? Evo što možete učiniti

Pročitajte i ovo Ministar će se ispričati - 2 Je li bio pijan? Fuchs će se ispričati profesoru koji se potukao s učenikom, ali pod jednim uvjetom: "Alkoholizam je nešto najstrašnije"

To mu je, kaže, omogućio dobar posao jer godinama je bio na rukovodećim pozicijama u osiguravateljskom društvu. Ako se zbroje sve donacije, ukupno je zdravstvenom sustavu dao oko 80 tisuća eura.

"To sigurno čovjeku čini veselje. Naravno, svaki je čovjek zadovoljan kad nešto humano učini", komentirao je Milan Grozić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pravi Sam u kući Dječak (6) krenuo u posjet baki, sletio 260 kilometara dalje: "Imala sam dokaz da se prijavio na let"

Još jedan humanitarac, Vjekoslav Šubić, nažalost je preminuo. Ali je njegova ušteđevina olakšala živote mladim ljudima. Donirao je novac zakladi prve gimnazije Akica. Time je stipendirana i Matija Ladović iz Samobora koja u Varaždinu studira Multimediju.

Pročitajte i ovo Lutke u selu Nagoro u Japanu Dolina lutaka Djeca u školi, čovjek peca, radnici na cesti... Sve se čini normalno, ali priča koju skriva najjezivije mjesto na svijetu je pretužna

Pročitajte i ovo Riječki nadbiskup Mate Uzinić drži propovijed na božićnoj polnoćki Pjesma za mir Riječki nadbiskup na božićnoj misi govorio o važnosti pjesme, spominjao i Woodstock: "Nemojmo se olako odricati svoje tradicije, ali..."

"Puno mi znači to što nisam morala sad prvu godinu raditi kad sam došla u novi grad i tek sam krenula s faksom, nego sam se mogla prilagoditi više toj novoj okolini. Naravno da sam im vrlo zahvalna i mislim da je to što su oni napravili vrijedno pohvale i nadam se da je to njima pružilo nekakvo zadovoljstvo i sreću u životu isto kao što je pomoglo nama studentima i olakšalo nam život.", rekla je studentica Matija.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene