Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godišnji servis

Ulaznice za bazene su pojeftinile, ali u većini se njih Zagrepčani ovog ljeta neće kupati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu će određeni bazeni biti zatvoreni zbog godišnjeg servisa.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon lokalnih je izbora najavio pojeftinjenje ulaznica za sve gradske bazene od 40 do 66 posto, no čini se da građani tijekom najtoplijeg mjeseca u godini u njima ipak neće moći uživati jer je se upravo u kolovozu na nekima provodi godišnji servis.

Pročitajte i ovo Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina

Zimsko plivalište na Mladosti tako će zbog godišnjeg servisa biti zatvoreno od 31. 7. do 18. 8. Zatvoreni bazeni u sklopu plivačkog i vaterpolo centra Mladost neće raditi cijeli kolovoz.

Bazen Utrina zatvoren je od 16. do 31. kolovoza, a bazenski kompleks Svetice od 20. 7. do 14. 8.

Zagrepčanima tako  ljetno osvježenje mogu potražiti na Šalati (radnim danom od 13:30 do 18:00 sati, vikendom i blagdanom od 11:00 do 19:00), otvorenom bazenu Mladosti ili novootvorenim bazenima u Jelkovcu (radnim danom od 07:00 do 21:00 , subotom i nedjeljom od 08:00 do 20:00, blagdanom od 10:00 do 20:00 ).

Bandić najavio i anketu o radnom vremenu

Podsjetimo, početkom lipnja zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako cijena dnevne ulaznice za gradske bazene za odrasle radnim danom pojeftinjuje s 20 na 10 kuna, a vikendom s 25 na 15 kuna.

Za djecu, invalide i umirovljenike cijena je radnim danom smanjena s 15 na 5 kuna, a vikendom s 20 na 10 kuna. Pojefitinile su i cijene mjesečnih i godišnjih ulaznica.

Bandić je tada najavio  i provođenje ankete među građanima o radnom vremenu gradskih bazena.

"Nisam se nikada bavio Ustanovom za upravljanje športskim objektima i neke stvari i mene šokiraju pomalo. Sada kada sam to pogledao, vidim da od sedam bazena nijedan nema isto radno vrijeme", kazao je Bandić ocijenivši to "javašlukom i neredom" te najavio provođenje ankete o tome otkada dokad građani žele da bazeni rade. Iz ustanove za upravljanje športskim objektima poručuju kako je anketa provedena te je upravo u tijeku obrada podataka.

Ustanovu za Upravljanje sportskim objektima pitali smo i zašto se  bazeni servisiraju usred ljeta. Tvrde kako je riječ o servisima unutarnjih bazena dok su vanjski bazeni na Šalati i u Sportskom parku Mladost "i dalje na raspolaganju svim korisnicima tijekom cijelog ljeta baš kao i zatvoreni bazen Jelkovec."

"Radovi su tempirani tako da se niti u jednom trenutku ne događa da su svi unutarnji bazeni zatvoreni u isto vrijeme pa su za vrijeme servisa Bazena Iver i Utrine građanima na raspolaganju Svetice i Zimsko plivalište Mladost i obrnuto, pa doista nitko od korisnika ne bi trebao biti zakinut. U ovom razdoblju se već godinama ide s radovima jer se unutarnji bazeni moraju pripremiti za novu sezonu a u tom periodu je najmanje korisnika na unutarnjim bazenima budući da prestaju treninzi sportaša i sportskih klubova te na njima nema drugih programa", poručuju.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene