Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na izlazu iz Hrvatske

Uhićena na granici: Poljakinja u autu vozila radioaktivni radij – 226

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica 12. rujna 2016. preko državne granice iz Republike Hrvatske namjeravala prenijeti staklenu kutijicu i tri platnene vrećice ispunjene ionizirajućom tvari Ra-226, priopćio je DORH.

Na graničnom prijelazu Karasovići na izlazu iz Hrvatske u ponedjeljak je uhićena 45-godišnja Poljakinja kod koje je pronađen radioaktivni radij – 226, objavljeno je u srijedu na stranicama DORH-a.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara" Ilustracija drama na pisti Avion s putnicima zaustavljen u zračnoj luci, iz kovčega curio radioaktivni materijal? Petero zaposlenika prebačeno u bolnicu

Kako se navodi u priopćenju, Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je uz kaznenu prijavu privedena poljska državljanka, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo rukovanja općeopasnim tvarima iz čl. 220. st. 1. Kaznenog zakona.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica 12. rujna 2016. preko državne granice iz Republike Hrvatske namjeravala prenijeti staklenu kutijicu i tri platnene vrećice ispunjene ionizirajućom tvari Ra-226", navodi DORH.

Državljanki Poljske određen je istražni zatvor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene