Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespomoćni i nezaštićeni

Ugrizi, nokautiranje i šamaranje - Tko se boji policajca još?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neugodna predstava, pogotovo za strane posjetitelje Špancirfesta. Prodavač peciva opirao se privođenju pa je grizao, udarao i gušio policajce koji su došli jer su i porezni inspektori tvrdili da ih je 46-godišnjak napao.

Ministra unutarnjih poslova će u izvješćima o stanju u resoru koji vodi dočekati i detalji o, posljednjih dana, učestalim napadima na policajce tijekom obavljanja dužnosti. Ugrizi, nokautiranje i šamaranje policajaca, u jednoj uređenoj državi, tvrde u sindikatu policije, moraju biti teže sankcionirani.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 4 Pavučnjak Policija traži svjedoke: Osoba smrtno stradala u nesreći u kojoj su sudjelovali auto i motocikl

Policijska uprava zagrebačka treba vašu pomoć - a za nju vam nudi 50 tisuća kuna!

Jasno poručuju i tko je kriv za to što su policajci postali česta i laka meta za napade. Neugodna predstava, pogotovo za strane posjetitelje Špancirfesta. Prodavač peciva opirao se privođenju pa je grizao, udarao i gušio policajce koji su došli jer su i porezni inspektori tvrdili da ih je 46-godišnjak napao.

'Nakon toga su policijski službenici nad njime uporabili sredstva prisile', kazala je Marina Kolarić, PU varaždinska.

U sindikatu policije tvrde, službenici su bespomoćni i nezaštićeni.

'Ne stoji nitko iza njih, znači ni gospoda iz Ministarstva unutarnjih poslova, počevši od najvišeg vrha niti vlada Republika Hrvatska kao poslodavac', napominje Dubravko Jagić iz Sindikata policije.

U Sračincu je u službenom vozilu varaždinskom policajcu 36-godišnjakinja zadala udarac u glavu nakon što ga je dobro izvrijeđala. Privodio ju je jer je vozila je u rikverc pod utjecajem 0, 93 promila i razbila drugo vozilo.

'Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava za kazneno dijelo napad na službenu osobu', rekla je Kolarić.

Djevojke karlovačkog Doma nisu nestale već su u bijegu

U noći sa subote na nedjelju u Splitu turistkinju je privodio policajac, pa joj je 21-godišnji Splićanin pritekao u pomoć. Šakama u glavu službenoj osobi.

'Državljanka Velike Britanije prišla je policijskom službeniku te je započela s vrijeđanjem i odgurivanjem pa ju je policijski službenik uhitio', kazala je Antonela Lolić, PU splitsko- dalmatinska.

'Manje se plati ako se policijskog službenika udari nego ako se ne veže pojas, za to bis e trebalo ići u zatvor, no ne sjećam se kad je zadnji put koji otišao u zatvor ', dodaje Jagić.

Pa i kazneni zakon kaže da se ide u zatvor. U članku 318. Kaznenog zakona stoji: 'Tko napadne ili ozbiljno prijeti da će izravno napasti službenu osobu kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. Ako sudac ne ublaži kaznu ili ne primjeni 4. stavak istog članka kaznenog zakona. Počinitelj kaznenog djela koji je bio izazvan protuzakonitim, bezobzirnim ili grubim postupanjem službene osobe može se osloboditi kazne' (Kazneni zakon).

'U normalnim državama kao što naša vjerojatno nije jel, su te sankcije vrlo velike jer gledajte tko je napao policijskog službenika napao je i državu', rekao je Jagić.

Ali negdje drugdje država više i ulaže u obuku policijskih službenika, što fizičku što kognitivnu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene