Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javile se telefonom

Policija ih traži kao nestale, a one pobjegle! 'Trebaju pomoć, a ne halabuku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija još traga za djevojkama iz karlovačkog Doma za odgoj djece i mladeži, čiji je nestanak MUP objavio u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba NENO, potvrđeno je u Centru 192 karlovačke policijske uprave, a u Domu se doznaje kako se jedna 16-godišnja djevojka vratila, a preostale dvije u dobi od 15 i 17 godina, nazvale su svoje odgajatelje i najavile povratak za sutra.

Voditeljica Odsjeka odgojnog rada na Odjelu resocijalizacije Dom-a Mirjana Cvitak rekla je da za njih one nisu nestale, već su od 22. i 25. ovog mjeseca u bijegu, odnosno skitnji, ali smatra kako je jako važno da se javljaju.

Pročitajte i ovo Ivana Ilić Potraga se nastavlja Oglasila se majka nestale Danke: "Pogledala sam snimku iz Beča" Potraga za nestalom djevojčicom Dankom - 3 Za Dnevnik Nove TV Sigurnosni stručnjak o istrazi nestale djevojčice Danke: "Majka će morati objasniti zašto je to napravila"

Karlovački je Dom otvorenog tipa, ali se korisnici moraju vratiti svakog dana do 22 ili 23 sata. Nije rijetkost da pobjegnu, te djelatnici Doma po Protokolu o postupanju u slučaju bijega moraju slučaj prijaviti policiji, te se raspisuje tjeralica.

U konkretnom slučaju, rekla je direktorica Doma Nataša Vučković Ivošević, sve su tri djevojke jedno vrijeme prošlog i ovog tjedna bile u Zagrebu, potom dvije od njih kod prijatelja u Zadru, a sada su navodno opet u Karlovcu, međutim, ne u Domu.
Njihova odgajateljica Cvitak izrazila je nadu da se, unatoč njihovom dužem izbivanju koje ju sada već i straši, oko toga neće podići medijski prašina kako ne bi, u školama koje su upisale, naišle na samom početku školske godine na opasnu stigmatizaciju. Sve su tri djevojke upisane u svoje škole, u prvi i u drugi razred, te kažu kako će se ovih dana vratiti, rekla je Cvitak.

Dodala je svemu kako smatra da su sve tri na dobrom putu resocijalizacije, ali da imaju i vrlo tešku obiteljsku situaciju povezanu sa zdravstvenim problemima članova obitelji. 'Zbog toga, itekako trebaju pomoć društva, ali ne i halabuku koja bi im mogla trajno naštetiti', dodala je Cvitak te pozvala medije na suzdržanost i na neobjavljivanje informacija o njihovom identitetu, tim prije što su maloljetne osobe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene