Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održali pressicu

UDRUGA FRANAK NAJAVILA PROSVJED U srijedu idu ispred HNB-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed će se održati u srijedu u 9 sati.

Na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak Udruga Franak najavila je da u srijedu idu u prosvjed ispred HNB-a, te su zatražili ostavku guvernera HNB-a. Konferenciju su sazvali kako bi otkrili više detalja o najavljenom prosvjedu.

 

INFORMACIJE O PROSVJEDU PRED HNB-omMolimo članove Udruge Franak da dođu na Trg bana Josipa Jelačića u 8,00 sati, gdje...

Posted by Udruga Franak on Monday, 14 September 2015
Pročitajte i ovo Hrvatska narodna banka PRIOPĆENJE HNB-A Hrvati se baš jako vole zaduživati, najviše su se uzimali gotovinski krediti Slika nije dostupna Za sve kredite neovisno o valuti Udruga Franak traži smanjenje kamata za tri posto i ukidanje valutne klauzule

Poručili su kako guverneru Vujčiću više ne vjeruju te da prosvjedom u srijedu žele ukazati na njegovo sramotno ponašanje.

'Gdje je bila Hrvatska narodna banka kad su ljude deložirali iz njihovih domova?', zapitali su se.

Prosvjed počinje okupljanjem u osam sati ujutro na Trgu bana Jelačića.

'Ne sugeriramo nikome da bira neku političku opciju. Mi se ne bavimo politikom niti ćemo se baviti', rečeno je na konferenciji.

Prosvjed su i ranije najavili na svojoj Facebook stranici:

'Udruga Franak prosvjeduje pred HNB-om: Dosta je manipulacija i zastrašivanja
Nakon što smo pročitali očitovanje guvernera Hrvatske narodne banke odlučili smo organizirati prosvjed pred tom sramotnom institucijom. Prosvjed će se održati u srijedu, 16. rujna u 9 sati.

Smatramo nedopustivim da HNB zastrašuje građane i Vladu, koja ih izmjenama zakona želi zaštititi, te pozivamo sve građane Republike Hrvatske da, još jednom, stanu u obranu vlastitih života i života svojih obitelji. Udruga Franak zahtjeva ostavku guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića zbog zatajivanja informacija, pokušaja manipulacije i zastraživanja javnosti, plasiranja lažnih podataka, itd. Ponovo pozivamo Saborski odbor za financije i državni proračun da počne raditi u interesu građana koji ih plaćaju. Prošli su mjeseci otkako je Udruga Franak poslala zahtjev Odboru, koji je nadležan za rad HNB-a, da pozove guvernera Vujčića i organizira njegovo saslušanje. Pozivamo i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske da istraži poslovanje Hrvatske narodne banke i mnoštvo sukobljenih interesa u navedenoj instituciji.

Zgroženi smo činjenicom da postoji mogućnost da ovaj zakon, koji je trebao osigurati pravdu brojnim obiteljima koji su nepravedno dovedene do ruba, može propasti. Zato vas sve pozivamo da nam se pridružite na prosvjedu kojim ćemo oštro osuditi nedopustivo ponašanje svih onih koji ignoriraju nepravdu koju svakodnevno proživljavaju naši članovi', poručili su.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene