Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojica se sprijateljio s čuvarima pa ih nasamario i pobjegao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izdana je tjeralica za Dujom Cotom, zatvorenikom šibenskog zatvora koji je osuđen na 15 godina robijanja zbog teškog ubojstva. Ubojica je malo pomalo stjecao povjerenje čuvara, odlazio je na dopuste i uredno se vraćao, a onda je nestao.

Problemi s PTSP-om i astmom izvukli su 36-godišnjeg robijaša iz zatvora. Odbjegli zatvorenik bio je na privremenom otpustu zbog zdravstvenih problema. U međuvremenu je Cotin boravak na slobodi produžen jer je dobio blizance. Isti je već deset puta bio na slobodi.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Interpol - 1 Međunarodni zahtjevi Interpolove tjeralice: Znate li kada se koriste crvene, plave, žute, zelene, crne, ljubičaste i narančaste?

Slučaj zatvorenika koji se tri i pol mjeseca nije vratio s odobrenog prekida kazne otvorio je mnoga pitanja. Prema zakonu, prekid kazne može trajati i do 12 mjeseci u svrhu liječenja.

Prekid izdržavanja kazne zatvora zatvorenici najčešće koriste ako se ne mogu liječiti u zatvoru. Tijekom prošle godine u šibenskom zatvoru bilo je preko 800 izvođenja zatvorenika u zdravstvene ustanove. 

Odbjeglom zatvoreniku preostalo je još pet godina zatvora. Policija poduzima sve kako bi pronašla bjegunca.

Ubojstvo za koje je osuđen Cota je počinio 1997. godine na Marijanu u Splitu, kada je kamenom u glavu s leđa zatukao svojeg poznanika kako bi se domogao njegova automobila, jeans jakne, fotoaparata i drugih predmeta.

Cijelu priču o odbjeglom ubojici te reakcijama iz zatvora pogledajte u priloženom video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene