Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast koji ne zvuči dobro

Podaci kojima se Zagreb baš i ne može pohvaliti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do podataka o tome koliko se pojedine droge koriste došlo se analizom komunalnih otpadnih voda.

Objavljeni su podaci kojima se glavni grad Hrvatske baš i ne može pohvaliti. U Zagrebu raste zlouporaba kokaina, MDMA-a i amfetamina! Pokazalo je tako istraživanje Europskog centra za nadzor droga i ovisnosti o drogama. Do podataka o tome koliko se pojedine droge koriste došli su, ne biste vjerovali, analizom komunalnih otpadnih voda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se"

U Zagrebu se na dan trošilo čak 100 miligrama kokaina na 1000 stanovnika. To je rast od oko 10 miligrama u odnosu na 2014 godinu.

Kada je MDMA u pitanju, raste i njegova potrošnja, a obično se upotrebljava u obliku tablete ecstasyja. U Zagrebu se 2015. na dan trošilo oko 30 miligrama na 1000 stanovnika, dok se 2014. trošilo oko 10 miligrama.

Najveći rast bilježi potrošnja amfetamina. U 2015. dnevno se trošilo oko 80 miligrama na tisuću stanovnika, dok se u 2014. trošilo oko 20 miligrama.

U svakom slučaju, porast koji ne zvuči dobro.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene