Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrađeni novi jelovnici

Osiguran topli obrok za 1500 učenika: Stigli i novi, zdravi jelovnici

Zdravi obrok, ilustracija - 2
Zdravi obrok, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Grad Zagreb izvijestio je u srijedu kako će povećanjem kvalitete školske prehrane u zagrebačkim osnovnim školama od ove nastavne godine čak 1500 učenika više moći konzumirati topli obrok u školi.

"Zahvaljujući ulaganjima Grada u opremanje školskih kuhinja i blagovaonica tijekom 2023. godine u iznosu od 750 tisuća eura, školskom je prehranom obuhvaćeno čak 15.000 učenika više nego prošle godine, njih 59.000. Uz to, od ove nastavne godine čak 1500 učenika više nego prošle godine moći će konzumirati topli obrok u školi", objavili su iz Grada na službenom Facebooku.

Pročitajte i ovo Tradicionalne arapske haljine (abaya) STROGE ZABRANE Stotine učenica u Francuskoj vraćeno iz škola zbog muslimanske odjeće

S ciljem poboljšanja kvalitete školske prehrane u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom tijekom ljeta izrađeni su novi, zdravi, standardizirani i sezonski jelovnici za prvo polugodište.

Škole će s implementacijom novih jelovnika krenuti postepeno, sukladno vlastitim kapacitetima i mogućnostima, a Grad će temeljem iskazanih potreba škola nastaviti s ulaganjima i potporom školama za uvođenje novih jelovnika.

Pročitajte i ovo Marica Jurčić i Sanja Vištica OŠ Draganić Ispisali djecu iz škole zbog cjelodnevne nastave, ravnateljica pojasnila kako će izgledati sat potpomognutog učenja

Uz to, u manjem broju škola uskoro kreće pilot projekt zelene javne nabave hrane čiji je cilj stvoriti održiv sustav prehrane i školama osigurati zdrave, ekološke i lokalno proizvedene namirnice, najavili su iz Grada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene