Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadan Vidošević smijenjen

KAOS u HGK: Svako malo nova odluka o Vidoševićevom nasljedniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednim sjednicama Nadzornog i Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević je privremeno smijenjen s dužnosti predsjednika.

Nadan Vidošević privremeno je udaljen s dužnosti predsjednika Upravnog odbora HGK, odlučeno je na sjednici Upravnog i Nadozornog odbora HGK.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vesna Rodić i privatne Vidoševićeve račune naplaćivala Komori Slika nije dostupna Javio da je bolestan Ponovno odgođeno pripremno ročište Vidoševiću

Za v.d. predsjednika Upravnog odbora HGK izabran je Darko Petričević, koji je trebao tu dužnost vršiti do izvanredne skupštine 15. studenoga (u petak), a već idući tjedan trebala se ponovno sastati izvanredna skupština.

>> Vidošević odveden iz HGK, policija iz zgrade iznijela nekoliko umjetničkih slika!

'Postojeći predsjednik u ovim se uvjetima privremeno udaljuje sa pozicije predsjednika uprave i komore. Upravni odbor iz svojih je redova imenovao člana koji će biti vršitelj dužnosti u pripremi tranzicijskog perioda, do imenovanja novog. Skupština se prema tome mora održati u iduća dva dana, dakle 15. 11. Idući tjedan će se Upravni odbor ponovno sastati radi priprema kriterija za biranje novog predsjednika Komore, a to će se održati na idućoj generalnoj skupštini. Točan datum se još ne zna. U tranzicijskom periodu, ja sam zadužen za provedbu svih ovlasti i radnji koje su predviđene, da bi Komora kao takva normalno funkcionirala', rekao je Darko Petričević.

U HGK su istaknuli kako su ih jučerašnji događaji sve iznenadili.

'Nije jednostavno pročitati i slušati ovakve stvari', rekao je sam Petričević. Na sjednici je sve odrađeno profesionalno', dodao je.

No netom što je završila sjednica na vidjelo su isplivali neobični podaci. Naime novi v.d. predsjednik HGK to bi mjesto mogao prepustiti nekom drugom.

U HGK je nakon konzultacija, koje su uslijedile nakon što je na površinu isplivala činjenica da je nad novoizabranim v.d. predsjednikom u tijeku kazneni postupak zbog navodne neisplate plaće u njegovoj bivšoj tvrtki. Tada su rekli kako Darko Petričević ostaje v.d. predsjednika najmanje do skupštine na kojoj će biti odlučeno o novom v.d. predsjedniku. Izvanredna skupština bit će, kako je isprva i planirano, održana u petak.

Kako neslužbeno saznajemo u HGK tijekom sjednice navodno nisu znali da je nad Petričevićem u tijeku kaznena istraga, koju je pokrenulo općinsko državno odvjetništvo u Zlataru, ali je on sam priznao da je tako.

Petričević je inače predsjednik Ventilator grupe iz Marije Bistrice.

>> Najdugovječniji dužnosnik u Hrvatskoj: Od referenta do čela Hrvatske gospodarske komore!

>> ANIMACIJA Dva kraka afere Remorker: Gdje je tu Nadan Vidošević?

Nakon svega medijima iz HGK stiže priopćenje

Iz HGK-a su nakon održanog sastanka Upravnog i Nadzornog odbora poslali priopćenje u kojem su najavili da Upravni i Nadzorni odbor poduzimaju sve potrebne mjere za pripremu izvanredne sjednice Skupštine HGK-a na kojoj će se tek donijeti Odluka o privremenom udaljenju predsjednika HGK s te funkcije. Na Skupštini će se donijeti i Odluka o imenovanju vršitelja dužnosti predsjednika Upravnog odbora i vršitelja dužnosti predsjednika HGK, stoji u priopćenju.

Očigledno u HGK još nisu sigurni u vlastite odluke, pa nam preostaje samo čekati daljnji rasplet situacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene