Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže velika promjena

U subotu kiša, u nedjelju s vrlo hladnim zrakom stiže i snijeg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavno pitanje ovih dana kod mnogih je - što za vikend. A tu je najkorisnija prognoza. Od danas kiša, a za vikend i ozbiljnije zahladnjenje.

Nakon stabilnog i suhog, za Jadran vrlo toplog i sunčanog vremena, slijedi nam jedna velika promjena. Već danas poslijepodne naoblačenje, ali još uvijek toplo, kiša tek navečer.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

Zato će subota biti vrlo kišovita, a kasnije poslijepodne i u noći na nedjelju spustit će se i vrlo hladan zrak zbog kojeg će kiša prijeći u snijeg. Naravno da se to odnosi na gorje, ali i u nizinama će padati susnježica, uglavnom se neće zadržavati.

>> Pripremite šalove i rukavice, za vikend bi nas mogle dočekati zimske radosti

U nedjelju prolazno smirivanje, a onda opet u ponedjeljak nove oborine s tim da će osjetno zahladnjeti pa očekujte i mraz!

Na Jadranu će već danas biti kiše, uglavnom na sjeveru, ali subota je ta koja donosi velike količine kiše i grmljavinu. Velik problem bit će i bura koja će se do nedjelje proširiti na cijeli Jadran. Veće količine kiše na Jadranu, obilnije pljuskove i grmljavinu očekujemo u subotu i onda opet u ponedjeljak. Danas jako jugo, od subote će problem biti jaka i olujna bura.

U gorju, u subotu poslijepodne se očekuje prelazak kiše u snijeg, ali ne očekuje se stvaranje većeg sniježnog pokrivača - uglavnom oko 5 centimetara. Snijega će biti i u nizinama, uglavnom će se miješati s kišom i očekuje se u noći sa subote na nedjelju. Novi val kiše i snijega bit će u ponedjeljak.

Iako nas čekaju i kiša i snijeg te jak vjetar, najviše će se ova promjena osjetiti u velikom padu temperature i to od nedjelje. U ponedjeljak se pripremite i na prve minuse u jutarnjim satima!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene