Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolumna Hrvoja Šalkovića

U što da vjerujemo? U uskrsnuće, jer to je valjda jedino što nam je preostalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sretan vam Uskrs, nemojte samo papati šunku, jaja i mladi luk, pokušajte vjerovati u uskrsnuće.

Sretan vam Uskrs, dobri ljudi. Sretan Uskrs svima vama u ovoj našoj dobroj, maloj Hrvatskoj, koja me u posljednje vrijeme podsjeća na Michaela Schumachera. Preživljavamo na aparatima, doktori nemoćno sliježu ramenima, a ekipa si početkom godine kućne budžete sjebe baš na skijanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nema te crne vijesti koja će mi svijetlu vjeru do kraja izbiti iz pluća Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nisam hejter, kontraš, nisam revolucionar, samo imam zdravu pamet

Sretan vam Uskrs, nemojte samo papati šunku, jaja i mladi luk, pokušajte vjerovati u uskrsnuće, jer vjera u uskrsnuće je valjda jedino što nam preostaje. U koji drugi klinac da vjerujemo?

U nesposobne i kradljive stranke koje se već dva desetljeća, hokejaškim izmjenama rotiraju u Vladi i Saboru, pokazujući drugačija lica, ali jednako, kradljivo naličje. U koji klinac da vjerujemo?

U strane investicije, koje će zakočiti svaki općinski ćato, koji će svakog ulagača tražiti kuvertu ispod stola, pa taman da sam Bill Gates, glavom, bradom i demode naočalama ušeta u oronulu općinsku zgradu u Muću ili Bedekovčini, sasvim svejedno.

Kad netko počne razgovor s frazom: 'Nemoj me krivo shvatiti...', onda uvijek krivo shvatim

U što, k vragu, da vjerujemo? U jadransku naftu, koja će odjednom prošikljati na sve strane? Možeš si misliti, noćne lampe u uredima naftnih kompanijama Venezuele i Norveške gore čitave noći, samo zbog nas. Nemojte me ljudi zajebavati.

U što da vjerujemo? U čarobnjaka koji će nam promijeniti sustav poreza i davanja, tako da privatni poduzetnik konačno uhvati malo zraka? Ili da vjerujemo u reformu zdravstvenog sustava, koji se sasvim neuspješno natječe s gospođom smrt u tome tko će stići prvi i pokupiti pacijenta.

Što se Hrvatske tiče, gospođa smrt sigurno misli da je to neka zajebancija, protivnik je toliko spor da gospođa iz zafrkancije hoda unatraške, zastane par puta, pripali cigaretu, popije jednu dugu sa šlagom usput, i opet, gotovo uvijek stigne prva.

U što da vjerujemo?

U uskrsnuće, naravno, jer to je valjda jedino što nam je preostalo.

Sretan vam Uskrs.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene