Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen i njegov sin

Bivšem gradonačelniku Petrinje prijeti i do pet godina zatvora, u srijedu odluka o istražnom zatvoru

Aktualno Galerija Uhićen Darinko Dumbović - 1 Uhićen Darinko Dumbović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen Darinko Dumbović - 2 Uhićen Darinko Dumbović - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Darinko Dumbović Galerija 1/3 >>
Nakon ispitivanja u zagrebačkom sjedištu USKOK-a bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović prenoćit će u policijskom pritvoru, a tužiteljstvo će u srijedu objaviti hoće li protiv njega i četvorice suosumnjičenih zatražiti istražni zatvor.

Uz bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, zbog pogodovanja u dobivanju poslova, istražitelji, prema neslužbenim informacijama, sumnjiče njegova sina Darka te trojicu direktora tvrtki s petrinjskog područja.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“

Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić izjavio je nakon ispitivanja u USKOK-u da je bivši gradonačelnik iznio obranu i otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela. Kaže i da je surađivao s istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.

"Ne osjeća se krivim”, rekao je odvjetnik, dodajući da će u srijedu prijepodne USKOK odlučiti hoće li zatražiti da tijekom istrage Dumbović bude u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Ponovio je da USKOK uhićene sumnjiči za nezakonito pogodovanje dok je Dumbović bio na čelu Petrinje koja je u prosincu 2020. teško stradala u potresu.

Antikorupcijski istražitelji u utorak ujutro počeli su s pretragama kuća, poslovnih prostora i automobila Darinka i Darka Dumbovića, a potom ih odveli u Zagreb i ispitali u USKOK-u.

Neslužbeno se doznaje da je među tvrtkama kojima se pogodovalo bio Titan Commerce, osnovan u travnju 2015. dvije godine nakon što je Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Mediji su ranije pisali kako su prihodi te tvrtke iz godine u godinu rasli za milijunske iznose.

Dumbović je na dužnosti bio do lipnja prošle godine kada ga je zamijenila HDZ-ova Magdalena Komes. Za nezakonito pogodovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

USKOK i policija ranije su, ne navodeći detalje, potvrdili da su "uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja" kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene