Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U utorak prebrojavanje listića

Opara tuži Keruma za klevetu, ovaj odgovara: "Ovo rade samo sitni lopovi i kokošari!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko izborno povjerenstvo je Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Splita naložilo pregledavanje nevažećih listića, potvrdio je za Novu TV Goran Čolak, predsjednik GIP-a Split.

Ne stišava se bura oko izbora gradonačelnika Splita. Željko Kerum najavljuje podizanje tužbe zbog rezultata izbora - smatra kako je pokraden. HDZ-ov Opara koji je sinoć slavio pobjedu kaže da su izbori bili regularni, ali i sam najavljuje tužbu protiv Keruma zbog kleveta i laži tijekom kampanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražit će prebrojavanje Županijsko izborno povjerenstvo objavilo je li Kerum podnio prigovor Slika nije dostupna Lokalni izbori 2017 Poruka iz Splita: U nedjelju birate "Split za sve ili Split samo za neke"

Županijsko izborno povjerenstvo je Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Splita naložilo pregledavanje nevažećih listića, potvrdio je za Novu TV Goran Čolak, predsjednik GIP-a Split.

"Cijeli postupak trebao bi biti gotov do kraja sutrašnjega dana", kazao je Čolak.

Prigovor na rezultate izbora podnio je Željko Kerum. Nakon što GIP pregleda listiće, proslijedit će izvješće Županijskom izbornom povjerenstvu koje donosi i konačnu odluku.

"Ono što mogu potvrditi da gradsko izborno povjerenstvo nije zabilježilo nepravilnosti na biralištima u Splitu", dodao je Čolak.

U Splitu je bilo 5. 451 nevažeći listić odnosno 9, 46 posto. Andro Krstulović Opara dobio je 1.089 glasova više od Željka Keruma u drugom krugu.

"Gospodin Kerum može iskoristiti uredno svoje demokratsko pravo", kazao je Opara.

Kerum tvrdi da toliki postotak nevažećih listića nikad nije zabilježen te je najavio da će podnijeti kaznenu prijavu i tražiti grafološko vještačenje svakog nevažećeg listića.

"Prijava ide nepoznatom počinitelju za krađu glasova odnosno poništenje glasova odnosno listića i evidentno je i jasno da toliki postotak, odnosno 10 posto nevažećih listića nikad se nije desio, a evidentno je da na tim listićima ima moje zaokruženo ime", kaže Kerum.

Na najavu Opare da će ga tužiti, Kerum odgovara: "Uz sve te uvrede koje sam mu reka' sad mu kažem da je jedan sitni kokošar i lopov. Ovo samo rade sitni lopovi i kokošari. On je dno dna. Nula bodova!"

Iz GONG-a poručuju kako su zaprimili samo dojave o kršenju izborne šutnje. Pozivaju povjerenstvo da što prije utvrdi jeli u bilo nepravilnosti.

"Teško možemo nagađati o kojoj vrsti nevažećih listića se radi međutim ukoliko se radi o protestnim to je jasna poruka tih birača da im se nije svidio nijedan od kandidata i broj nevažećih listića za župana je dosta velik 3.404", pojašnjava Dragan Zelić iz GONG-a.

Prebrojavanje listića u izbornom povjerenstvu Splita zakazano je za utorak u 8 sati, a trebalo bi biti završeno do kraja dana. Nakon što listići budu prebrojani, izvješće se predaje županijskom izbornom povjerenstvu. 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene