Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Suđenje bivšem gradonačelniku

U snimci razgovora Željka Sabe i Marije Budimir nisu dodavani šumovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vještak nije mogao precizno odgovoriti što je uzrok spomenutim šumovima, ali u potpunosti isključuje mogućnost da su snimci koju je analizirao naknadno dodavani šumovi.

U tonskoj snimci razgovora bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, kojeg Uskok tereti za dva kaznena djela podmićivanja zastupnika, s HDZ-ovom vijećnicom Marijom Budimir nisu naknadno dodavani šumovi niti bilo koji drugi segmenti zvučnog zapisa.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna Nepravomoćno: Kriv je Sabo dobio jednu godinu i 4 mjeseca zatvora, USKOK nije iznenađen

Potvrdio je to na današnjem nastavku suđenja Sabi na osječkom Županijskom sudu sudski vještak za informatiku i telekomunikacije Miroslav Bača, odgovarajući na upite Sabina odvjetnika Ante Nobila o šumovima koji se pojavljuju na početku i kraju zvučnog zapisa, kojeg je tajno snimila vijećnica Budimir.

Vještak nije mogao precizno odgovoriti što je uzrok spomenutim šumovima, jer snimak nije nastao u laboratorijskim uvjetima te je na šum mogao utjecati jako velik broj raznih faktora, ali u potpunosti isključuje mogućnost da su snimci koju je analizirao naknadno dodavani šumovi.

Okrivljenikova kćerka Vanja Sabo u svom je svjedočenju osporila iskaz svjedoka Denisa Zeke koji je na jednom prethodonih ročišta ustvrdio da je Sabo od njega tražio da promijeni iskaz i izjavi da je samonicijativno, a ne na njegov nagovor, odlučio razgovarati s Marijom Budimir da prijeđe u SDP.

Nastavljeno suđenje Željku Sabi: Svjedočit će i njegova kći Vanja

Svjedokinja je ustvrdila kako nije istina da je bila u službenom automobilu svoga oca te da je iz toga automobila pozvala Zeku da razgovara s njenim ocem jer je, kazala je, sa Zekom zadnji put razgovarala prije pet godina.

Zamjenica ravnatelja Uskoka Zorka Fumić uložila je primjedbu na dio iskaza u kojem svjedokinja govori o kontaktima sa Zekom, smatrajući da je neistinit i pristran u korist okrivljenika.

Na današnjem ročištu nije se pojavio predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak, koji je trebao biti ispitan kao svjedok, a koji je sudu priložio psihijatrijski nalaz iz kojeg proizlazi da je tjeskoban i napet, pa mu liječnik preporuča odmor i izbjegavanje stresa.

Sudsko vijeće utvrdilo je kako je svjedok jučer imao jednosatno gostovanje na jednoj lokalnoj televiziji, pa stoga nije prihvatilo liječnički nalaz kao opravdanje za nedolazak na sud i odlučilo ga je prisilno dovesti na iduće ročište, 28. kolovoza, kada se očekuje iznošenje Sabine obrane i završni govori stranaka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene