Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju 68-70 potpisa - tvrde

PREGOVORI SDP-a s MOST-om I IDUĆI TJEDAN Evo na što s Iblerovog trga nikako neće pristati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razgovori s MOST-om nastavljaju se idući tjedan termin u SDP-u ne otkrivaju. Spominju se ponedjeljak ili utorak, no čini se da čekaju potvrdu od MOST-a, koji sutra ima svoje okupljanje.

Predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, u središnjici stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu, sazvao je sastanak 45 izabranih zastupnika te stranke s liste koalicije Hrvatska raste. Sastanak je trajao tek 20-ak minuta.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba

SDP je od prvog dana spreman MOST-u za potporu ponuditi puno toga, od mjesta potpredsjednika Vlade, nekoliko ministarstava pa čak i čelno mjesto u Saboru. Ono na što nikako ne mogu pristati je stvaranje vlade nacionalnog jedinstva zajedno s HDZ-om, ali ni to da bilo tko drugi osim Zorana Milanovića bude mandatar u njihovoj Vladi.

"Mi smo potpise skupljali za mandatara Zorana Milanovića i mislimo da je to osnova za pregovore, prema tome, treba nastaviti pregovarati", smatra Ranko Ostojić.

Na pitanje novinara o mogućem raspadu MOSTA, SDP-ova Milanka Opačić odgovorila je kako njihova stranka i dalje tretira MOST kao jedinstvenu cjelinu.

KOME TREBA (NE)CJELOVIT MOST?

U SDP-u su uvjereni kako individualni sastanak s Dragom Prgometom koji su zabilježile kamere Dnevnika Nove TV neće štetiti u daljnjim razgovorima s MOST-om.

No, bez potpore MOST-a još nemaju dovoljno glasova za sastavljanje Vlade. Ipak uvjeravaju da su u boljoj su pregovaračkoj poziciju od Domoljubne koalicije.

"Koalicija Hrvatska raste i MOST jedino je dobro što se može dogoditi Hrvatskoj u narednom periodu. To je dobro za Hrvatsku, MOST i HDZ, koji će u oporbi napokon stasati u normalnu demokršćansku stranku", ističe Željko Jovanović.

Zoran Milanović je sastanak zamislio kao motivacijski sastanak sa svojim zastupnicima, s druge strane ih je informirao, a s treće strane prikupio njihove potpise na listu na kojoj će im se pridružiti i svi njihovi do sada službeni koalicijski partneri, a nada se i neki koji će im se priključiti i podržati Milanovića kao mandatara.

Radi se o popisu koji Milanović planira, u trenu kad predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sazove konzultacije, dostaviti da je uvjeri kako je on taj kojem treba dati povjerenje.

Kako se neslužbeno doznaje, na tom popisu bi moglo biti 68-70 imena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene