Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teži život

U rujnu je PALA prosječna plaća, evo koliko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosječna je plaća realno 2,1 posto niža nego u kolovozu. Najslabije su plaćeni zaposleni u proizvodnji odjeće, najbolje u zračnom prometu.

Prosječna neto plaća u rujnu je iznosila 5.428 kuna i bila nominalno 1,5 posto, a realno 2,1 posto niža nego u kolovozu. No, na godišnjoj je razini nominalno rasla 1,2 posto, a realno 0,1 posto.

Pročitajte i ovo Novac Objavljeni brojevi Zagrebačke plaće rastu, pogledajte tko je zaradio najviše Ilustracija - 2 Državni zavod za statistiku Objavljeni podaci o prosječnoj plaći, pogledajte tko zarađuje najviše

>>'Umjesto 7 tisuća kuna, dobila 700 kuna plaće!'

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u prvih je devet mjeseci prosječna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama bila 5.498 kuna, što je na godišnjoj razini nominalni rast 0,8 posto, a realno pad od dva posto. Ukupno gledajući, prosječna plaća pada ili stagnira.

Najniže su plaće u proizvodnji odjeće, gdje je prosjek 2.901 kuna, i zaštitarstvu i istražnim djelatnostima sa 2.997 kuna, dok su najbolje plaćeni zaposleni u zračnom prometu s prosjekom od 9.420 kuna. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene