Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici i dalje u štrajku

'Umjesto 7 tisuća kuna, dobila 700 kuna plaće!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su do petka svim djelatnicima u zdravstvu trebale biti isplaćene plaće, samo dio njih je plaće i dobilo.

Unatoč Vladinoj odluci o uvođenju radne obveze, liječnici poručuju kako naputke o radu još nisu dobili. Od štrajka ne odustaju, a na današnjoj izvanrednoj skupštini će odlučiti o daljnjim potezima.

Među njima su i liječnici KB Dubrava, gdje su pojedini, koji su u štrajku, dobili i do nekoliko tisuća kuna manju plaću. 'Tako da je kod mene u KB Dubrava na Odjelu za anesteziju, najmlađa kolegica koja je specijalizant, koja je svaki dan za vrijeme štrajka radila poslove koji su zakonom bili predviđeni, dobila 700 kn plaću! Uskraćena je za 6.300 kuna, jer je njena plaća inače 7.000 kn', rekla je dr. Ljiljana Lovrić.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Ministar je siguran Beroš se oglasio o štrajku liječnika: "Jesu li za specijalistu mala primanja od 3500 eura?" Liječnici i štrajk - 4 Nezadovoljni uvjetima Liječnici se pripremaju za štrajk: "Već četiri godine očekujemo od Vlade da prepozna ozbiljnost problema u sustavu"

'Neki šefovi su to iskoristili za osobne obračune sa kolegama. To ćemo i sudski procesuirati', poručio je šef Hrvatskoh liječničkog sindikata Ivica Babić.

>>Babić: Štrajk liječnika se nastavlja unatoč radnoj obvezi

Sindikat liječnika poručuje i kako će pomoći svim liječnicima koji su dobili manje plaće. A iako je Vlada donijela odluku o radnoj obvezi, liječnici, koji smatraju da je takva odluka nezakonita, kažu kako još nisu dobili nikakve naputke. 'Nismo dobili nikakav naputak, očekujemo da će to biti u ponedjeljak. Ali naravno, to je u jurisdikciji Vlade i poslodavca', rekao je dr. Trpimir Goluža iz KBC-a Zagreb.

Štrajk i dalje traje, a posljedice su itekako vidljive. 'Liste čekanja nikad nisu bile duže i dostupnost na pravo liječenja nikad nije bilo duže. Labirint zvani solidarni javnozdravstveni sustav je sustav u kojem imaju nade samo oni koji imaju vezu. Svi drugi su osuđeni na trpljenje i čekanje, prije svega siromašni i bolesni', poručio je Mario Drlje iz Udruge pacijenata.

Nezadovoljstvo se očituje i kod mladih liječnika. Pa je njih gotovo 190 od Hrvatske liječničke komore zatražilo dokumente za odlazak u inozemstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene