Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvedeni prije 3 mjeseca

Jednostavniji e-računi sve brojniji: Već ih je izdano više od milijun

Faktura gospodarskog objekta (Foto: Dnevnik.hr)
Faktura gospodarskog objekta (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Konferencija gospodarstvenika (Foto: Dnevnik.hr) Konferencija gospodarstvenika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Sudionici konferencije (Foto: Dnevnik.hr) Sudionici konferencije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Božidar Rački (Foto: Dnevnik.hr) Božidar Rački (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Faktura gospodarskog objekta (Foto: Dnevnik.hr) Faktura gospodarskog objekta (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Iva Soić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Svi poslovi s državnim i javnim sektorom, umjesto papirnatim, odvijaju se putem e-računa već tri mjeseca

U prva tri mjeseca izdano je milijun i sto tisuća e-računa, registrirano je više od pet tisuća i tristo javnih naručitelja, a više od 21 tisuću gospodarstvenika, odnosno dobavljača, šalje e-račune.

E-računi su uvedeni u svim poslovima državnih i javnih sektora, a u ministarstvu su s ovakvim brojkama zadovoljni, no žele čuti i glas gospodarstvenika. Stoga je danas održana konferencija na kojoj su razmijenili iskustva.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatražio manje cijene Gradonačelnik stornirao račune za komunalne usluge: "Previsoki su!" Ilustracija obavijest za Zagrepčane Holding uvodi novitete u plaćanju računa: Najavljeno i od kad će Zagrepčani plaćati skuplju vodu

Pomoćnica ministarstva gospodarstva Iva Soić uvjerena je kako e-račun ubrzava i pojednostavljuje postupak. "Više nemamo papirnatog računa. Projekcija nam je da imamo 6 do 13 posto od ukupnog iznosa javne nabave, veliki iznos" rekla je Soić te dodala da su u tom smjeru krenuli kako bi uz uštedu racionalizirali i ubrzali ta postupanja.

Božidar Rački iz Istarske županije tvrdi kako su zadovoljni te kako je projekt postigao ciljeve koje su zacrtali. "Broj zaprimljenih e-računa u odnosu na klasični račun je veliki postotak, 95% je e-računa zaprimljenih u postupcima" zaključio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene