Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna atmosfera

U prihvatnom centru u Sisku oko 150 ljudi: "Nedostaje papuča, trenirki, hrane za bebe i djecu"

Milka Pavušek
Milka Pavušek DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bruno Bulat Bruno Bulat Foto: DNEVNIK.hr +0 Milka Pavušek Galerija 1/2 >>
U prihvatnom centru u Sisku u novogodišnjoj večeri je bio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan.

Tužno je ovdje u Sisku, ali ljudi se ne daju, pomažu jedni drugima, izvijestio je u četvrtak navečer Ivan Forjan iz prihvatnog centra u Sisku gdje je razgovarao s volonterkom Milkom Pavušek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EMOTIVNI ISTUP Liječnica iz Siska o herojskoj borbi s posljedicama potresa: "Mršavi vrijedni dečko u trenu se pretvorio u pravog superjunaka" \"Food truck\" dijeli hranu u Petrinji - 1 velike štete Petrinja i Sisak razrušeni su gradovi: "Žalosno jako... Ovo kad vidim, tu sam odrastao... Ne mogu više"

"Ovdje je oko 150 osoba, imamo sve što nam treba. Živimo u strahu, ne možemo u naše stanove. Imamo vode, mlijeka, hrane, konzervi, treba nam topla hrana, dijelovi donjih trenirki i papuče, pozivamo ljude da to doniraju, i za male bebe i djecu trebamo hranu", kaže gđa. Milka.

"Ne znam što da vam kažem, žao mi je. Svakome pokušavam pomoći, ne želim misliti na ono što sa ostavila, što više nemam. Gospodin Plenković je rekao još prije tri dana, bila loša i prošla, ali nije, ovo se desilo nakon što je rekao", kaže.

Stan obitelji Brune Bulata također je smještena u prihvatnom centru. Stan im je uništen.

"Ovdje je lijepo, prihvatili su nas, smjestili su nas, mene i moju obitelj. Stan nam je dosta uništen, strah nas je biti u domu. Ja ću još večeras biti ovdje, spavat ćemo, a onda ćemo vidjeti, zvati statičare i ekipu da vide je li stan siguran, da li se možemo vratiti", kaže Bruno.

U novoj godini želi da sve bude kao prije.

"U novoj godini želim da se sve svede kako je bilo i prije, da nam se obnovi stan i sve što je potrebno da ljudima svi što više izađu u susret. Želim zahvaliti i gradu i gradonačelnici i svim interventnim jedinicama koje su pomogle, nadamo se i držimo fige da će nova 2021. biti puno bolja", poručuje.

Grad Sisak je simbolično dao svakoj obitelji po 2000 kuna ne bi li im ova situacija što lagodnije prošla.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene