Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike Šukeru i Kosor

'U predsjedništvo HDZ-a možeš samo ako si razveden'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velikogorički HDZ-ovci okupili su se jutros u Starom Ćiću kako bi izabrali novo vodstvo gradske organizacije, ali i novog predsjednika iz redova dvojice kandidata.

Na mjesto predsjednika računao je dosadašnji Ivan Šuker te velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Upućeni su rekli da su izbori velika lakrdija te da će Ivan Šuker sasvim sigurno postati novi-stari predsjednik velikogoričkog HDZ-a zato što je, kažu, izbornim malverzacijama, po temeljnim ograncima isposlovao da od 191 delegata s pravom glasa, njegovih birača bude barem 70 posto. Njihove prognoze su se ostvarile i Šuker je pobijedio.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a DP se ne slaže Pupovac za Dnevnik Nove TV o izboru šefa saborskog Odbora za nacionalne manjine SDSS neće podržati Plenkovića za mandatara, ilustracija Vruće pitanje Novi zaplet: Odgođena sjednica na kojoj se odlučuje hoće li Pupovac biti na čelu ključnog Odbora

I sama rasprava o četverogodišnjem radu Šukera i njegove gradske organizacije protekla je u prilično napetoj atmosferi, što je razumljivo jer je Šukerovim oponentima jasno da ga ne mogu smijeniti pa su zato frustrirani. Nakon što je Šuker završio svoje izlaganje u kojem je više hvalio sebe nego velikogorički HDZ, riječ je dobio bivši ministar Dražen Bošnjaković, koji je u svom govoru nedvosmisleno stao na stranu Šukera, pohvalivši ga da je jedini koji bez fige u džepu kaže sve što mu je na umu.

Za riječ su se javili i Šukerovi oponenti, poput mladog Tomislava Lukšića, koji je optužio cijelo vodstvo stranke te Šukera da su gubitnici koji su zauzeli mjesta u Saboru mladim osobama, a tamo su dobili mjesta i oni koji su se učlanili u stranku prije dva dana. Mladi Lukšić obrušio se i na predsjednicu HDZ-a rekavši da je izdala demokršćansku politiku, te da je u Sabor donijela protubožje i protudemokršćanske zakone.

Zamjerio je predsjednici HDZ-a i što je razvedena, te mu nije bilo jasno po kojim kriterijima netko može biti u vodstvu demokršćanske stranke, jer to mogu biti oni koji su razvedeni. 'U prednosti su oni koji su razvedeni, a još je bolje ako si razveden dva puta', prozvao je Lukšić.

Pitao je i Šukera je li jedan od kriterija da budeš uspješan HDZ-ovac ako si bio prije toga član Saveza komunista. Rasprava je nastavljena izlaganjima Šukevorih pristalica i protivnika, iznoseći svaki ponaosob kriterije za izbor odnosno opoziv aktualnog predsjednika. (T.Š./Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene