Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarni koncert 'Želim život'

U petak slavimo ono najdragocjenije život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I ove godine Zaklada Ana Rukavina želi zahvaliti svim građanima koji su pomogli u ostvarenju misije Zaklade – spašavanju života. Sedmim po redu koncertom 'Želim život' koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića u petak 21. prosinca s početkom u 21h slavit će se ono najdragocjenije – život.

Na koncertu će prisutne ugrijati mnoga renomirana imena estrade poput Jelene Rozge, Nine Badrić, Lane Jurčević, Maje Šuput, Nede Ukraden, Jasmina Stavrosa, Giuliana, Luke Nižetića, Gorana Karana, Franke Batelić, klape Rišpet i drugi poznati izvođači. Svi koji neće biti u prilici pogledati koncert uživo, moći će ga pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV s početkom u 21 sat.

Pročitajte i ovo Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 060 9000 Glazbeni spektakl ''Želim život" održan na zagrebačkom Trgu: Prikupljeno više od 170.000 eura Anja Franić, Ivica Vidak i reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus USUSRET KONCERTU ŽELIM ŽIVOT Njegove matične stanice spasile su život, a ona je dva puta pobijedila leukemiju: "Mogu ponovno sanjati svoje snove i ostvariti ih"

>> Sutra koncert 'Želim život'

Rad Zaklade možete podržati pozivom na humanitarni broj 060 9000 i time donirati 6,25 kuna (uključen PDV). Tijekom koncerta bit će aktivan i call centar gdje će se ugledna lica iz hrvatskog javnog života javljati na humanitarni telefon i time pomoći prikupljanje sredstava za daljnji razvoj Zaklade.

Misija Zaklade Ana Rukavina je hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica učiniti što operativnijim i dostupnijim za pretragu. To obuhvaća HLA tipizaciju svih prikupljenih uzoraka. Pozivom na humanitarni broj 060 9000 doniraju se sredstva upravo za dovršetak procesa HLA tipizacije donatora čime se, u konačnici, spašavaju ljudski životi.

>> Evo kako danas možete spasiti nečiji život!

Zaklada Ana Rukavina svojim koncertom 'Želim život' još nas jednom želi podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi 'lijek' kojim može spasiti nečiji život, a kako bi to zaista i učinio, potrebno je da se upiše u Registar i na taj način postane potencijalnim darivateljem krvotvornih matičnih stanica. Zaklada je, poticanjem kulture građanske solidarnosti i promicanjem filantropskih vrijednosti, povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih gotovo 37.500 građana. Diljem Hrvatske organizirano je više od 200 javnih akcija upisa u Registar te nebrojene druge akcije koje su organizirali prijatelji Zaklade i na takav način pomogli u spašavanju života.

U svjetski 'Bone Marrow Donors Worldwide' registar Hrvatska je do sada prijavila 29.399 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 2.026 krvi iz pupkovine. Iz hrvatskog Registra izdano je 24 transplantata, 15 za pacijente u Hrvatskoj i 9 u inozemstvu, čime je 24 ljudi dobilo novu priliku za život. Povećanje upravo te brojke ključni je motiv i 'motor' daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina jer je, ne zaboravimo, lijek u nama!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene