Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još snijega i vjetra

U petak na kopnu novi snježni pokrivač, na Jadranu snijeg nošen burom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većinom oblačno s oborinama, ponegdje i obilnijim, a u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima Hrvatske nastat će novi snježni pokrivač ponegdje i viši od 30 centimetara.

Snijega nošenog burom bit će i mjestimice na sjevernom Jadranu, dok su u Dalmaciji vjerojatni izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Slika nije dostupna KIŠA SE NE PREDAJE U ponedjeljak kratko smirivanje, a onda slijedi još jedno pogoršanje

Vjetar u unutrašnjosti Hrvatske bit će umjeren i jak, u gorju na udare i olujan sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će jaka i olujna, prijepodne podno Velebita na udare i orkanska bura, a u ostatku Dalmacije umjereno i jako jugo.

Temperatura zraka na kopnu većinom će biti od -3 do 3, na sjevernom Jadranu između 3 i 9, a u Dalmaciji od 10 do 13 stupnjeva Celzijevih.

DHMZ za Zagreb i okolicu za petak prognozira oblačno sa snijegom, ponegdje na širem području grada i obilnijim. U Zagrebu i okolici očekuje se stvaranje snježnog pokrivača od 20 do 40 centimetara. Vjetar će ujutro i prijepodne u Zagrebu i okolici biti jak, u gorju na udare i olujan sjeveroistočni. Poslijepodne će vjetar oslabjeti. Temperatura zraka bit će od -2 do 1°C. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene