448976
448976
448976
448976
448976

POTRAGA U KBC OSIJEK 'Dobili smo prijave i da neki naši liječnici operiraju pod utjecajem alkohola'

  • , 04.09.2016., 16:13
  • Autor:
  • komentara

Uprava osječke bolnice odlučila je nakon nedavnog i incidenta nasumično alkotetsirati svoje djelatnike.

 
 
 
 
Doktor i pacijent (Ilustracija: Gulliver/Thinsktock)
Doktor i pacijent (Ilustracija: Gulliver/Thinsktock)

Nakon što se alkoholizirani djelatnik Kliničkog bolničkog centra Osijek u srijedu motornim kolicima zabio u pokretna vrata Klinike za kirurgiju, Uprava bolnice odlučila je nasumično alkotestirati djelatnike.

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Vlatko Kopić potvrdio je ovu informaciju za Glas Slavonije i dodao kako se ne radi o jedinom slučaju alkoholizma unutar bolničkog kruga.

'Dobili smo prijave i kako pojedini naši liječnici operiraju pod utjecajem alkohola, kao i da neki djelatnici iz drugih struka rade u alkoholiziranom stanju. Samo je bila puka sreća što alkoholizirani djelatnik koji se zabio u vrata nije nekoga isjekao kad su vrata pukla. Uspio je ozlijediti samo sebe. Nakon toga poduzeli smo značajne korake i nasumično sljedeći dan dregerom alkotestirali 40 djelatnika. Dvoje je od njih bilo pozitivno', rekao je doktor Kopić.

Praksa nasumičnog alkotestiranja provodit će se barem jednom tjedno.

Protiv djelatnika koji su bili alkoholizirani na prvom testiranju bit će pokrenut postupak, a odmah su zamoljeni da napuste bolnicu.

U slučaju da u budućnosti netko odbije testiranje smatrat će se da je test pozitivan.

Kopić objašnjava kako će se osim u uredovno radno vrijeme testitanje provoditi i u dežurstvu, a dreger neće zaobići ni ženski dio osoblja KBC-a, piše Glas Slavonije. Za one koji zbog alkoholiziranog stanja teže povrede radno pravo, može slijediti i otkaz, a svi mogu doći na red kada je u pitanju testiranje koje će se provoditi bez prethodne najave.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se