Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimsko računanje vremena

U noći sa subote na nedjelju pomičemo sat unatrag!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetno računanje vremena 2011. godine završava u nedjelju, 30. listopada, u 3 sata pomicanjem sata za jedan sat unatrag.

Ljetno računanje vremena završava tako što se pomicanjem sata za jedan sat unatrag sutra, 30. listopada, vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

Zbog završetka ljetnog računanja vremena i prelaska na zimsko računanje, odnosno pomicanja sata za jedan sat unatrag u nedjelju, 30. listopada, u 3 sata, svi vlakovi koji tada voze na prugama Hrvatskih željeznica bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima, koji su određeni u Pregledu čekanja vlakova.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija pomicanje kazaljki na satu Počinje zimsko računanje vremena: Mijenja se još jedna važna stvar

>> Nedjelja vam je proletjela, a ništa niste napravili? Evo kako se organizirati?

Prema brojnim istraživanjima ušteda zbog pomicanja sata nije toliko velika, koliko je negativan utjecaj na psihofizičko stanje ljudi. No utječe na životinje. Primijećeno je kako krave u ovom razdoblju daju manje mlijeka. Ljude najčešće pogađa jesenska depresija, ali može doći i do poremećaja spavanja, pa i pretilosti.

Vozači motornih vozila od nedjelje su dužni imati upaljena kratka ili dnevna svjetla tijekom cijelog dana. Uhvaćeni bez svjetla platit ćete kaznu 300 kuna. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene