Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici protiv ministra

U nekim bolnicama liste čekanja veće tri do četiri puta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je uvedena radna obveza, liste čekanja i dalje su duge. Potvrdio je to i sam ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić dodao je kako su u nekim bolnicama liste čekanja veće tri do četiri puta. 'Nisu krivci liječnici niti štrajk za liste čekanja. Krivi su bolnički limiti i nedostatak liječnika, nedostatak ljudi koji će rješavati pacijente', rekao je kirurg dr. Tugomir Gverić iz bolnice Sveti Duh.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio''

>>Ostojić: Zbog štrajka liste čekanja povećane do 25 posto

Sve zdravstvene ustanove imaju obvezu napraviti akcijski plan smanjivanja lista čekanja. Izvješće o tome ministar očekuje sljedeći tjedan.

'Imamo ustvari nešto povećanja lista čekanja za magnet, za endoproteze kuka i koljena i za srčane zaliske. Istovremeno, imamo značajno smanjenje lista čekanja za CT, uzv. abdomena i dojke, operaciju očne mrene i koronarografiju. Za magnet se čeka u listopadu 170 dana, a u lipnju, srpnju i kolovozu čekalo se 120-130 dana', rekao je doc. dr. sc. Zlatko Giljević, sanacijski upravitelj KBC Zagreb.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene