12741
12741
12741
12741
12741

U Makarskoj iskopane žrtve drugog svjetskog rata

  • , 01.03.2007., 15:49
  • Autor:
  • komentara

Na sjevernom dijelu Gradskog groblja u Makarskoj, gdje se od prošloga četvrtka obavljaju iskapanja zbog sumnje da se ondje nalaze ostatci žrtava iz II. svjetskog rata, jučer i danas u dva otkopana njemačka rova eshumirano je 15-ak ljudskih kostura.

 
 
 
 

Patolog dr. Antonio Alujević u prvom nalazu je utvrdio da je smrt nastupila nasilno zbog prostrijelne rane glave. 

U otkopanim rovovima, koji se nalaze desetak metara od ogradnog zida groblja, pronađene su i čahure metaka koje biti balistički vještačene.

Rezultat je to početka istraživanja širega grobljanskog područja u Makarskoj na kojemu je prekopano oko polovice površine koja se kani istražiti zbog sumnja da se na tom dijelu nalaze ostatci još nekoliko žrtava iz II. svjetskog rata.

Istraživanja se nastavljaju, a prati ih istražna sutkinja Ljiljana
Stipišić, državna odvjetnica Biljana Puharić i načelnik Policijske postaje u Makarskoj Vlade Perkušić.

Kako se doznaje, pronađeni posmrtni ostatci bit će preneseni na patologiju splitske bolnice gdje će se analizom DNA pokušati utvrditi o kojim je osobama riječ.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se