Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manipulicije i nametanje ideologija

U ime obitelji: 'Prijedlogom zakona o istospolnim zajednicama Vlada izigrava volju građana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga smatra da su građani na referendumu, kojim je brak ustavno definiran kao zajednica žene i muškarca, poslali širu vrijednosnu poruku o zaštititi sadržaja braka, a ne samo njegovog naziva.

Udruga U ime obitelji smatra da Vlada prihvaćajući konačni prijedlog izmjena zakona o životnom partnerstvu pokazala da ne poštuje volju građana iskazanu na referendumu o braku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Udruga smatra da su građani na referendumu, kojim je brak ustavno definiran kao zajednica žene i muškarca, poslali širu vrijednosnu poruku o zaštititi sadržaja braka, a ne samo njegovog naziva.

'U ime obitelji' pita Bauka koliko potpisa trebaju prikupiti za referendum

'Pokušava se izmanipulirati volja građana izražena na referendumu, a to svakako dovodi do nedemokratske pravne nesigurnosti. Prijedlogom se uvode instituti iz obiteljskog prava i postupaka koji se faktično odnose na brak i bračne odnose te se uređuju na identičan način, samo pod drugim nazivom', navodi se u današnjem priopćenju udruge U ime obitelji.

Prihvaćanjem konačnog prijedloga izmjena Zakona o životnom partnerstvu SDP-ova Vlada nastavlja s nametanjem ideologije ne poštujući volju građana iskazanu na referendumu o braku, ističe se u priopćenju.

'Ustav RH jasno definira da je brak zajednica žene i muškarca. Nedopustivo je da aktualna vlast i predsjednik Josipović karakteristike braka dodaju sadržajno potpuno drugačijoj zajednici', kaže se u priopćenju u kojemu se prenosi izjava ai dodaje kako predsjednika udruge Line Zonjića: 'Očekujemo da saborski zastupnici, kojoj god da stranci pripadaju, ne sudjeluju u ovoj farsi demokracije'.

'U ime obitelji' opet u akciji - Žele novi referendum!

'Udruga je u svojim prijedlozima amandmana koje je uputila saborskim zastupnicima istaknula kako je prijedlog zakona neusklađen s ostatkom pravne stečevine RH te unosi ozbiljne prijetnje slobodi misli, govora, odgoja i vjeroispovijesti. U ime obitelji smatra da je na kraju i diskriminatoran te očiti pokušaj stvaranja paralelnog zakonodavstva odnosno 'istospolnog braka pod drugim imenom', stoji u priopćenju udruge 'U ime obitelji'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene